Daily Current Affairs

18 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 18 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 18 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

18 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which team has won the Indian Premier League 2021?

Answer – Chennai Super Kings
Chennai Super Kings beat Kolkata Knight Riders by 27 runs in the final of the 14th Indian Premier League 2021 in Dubai on 15 October 2021 to win their fourth title

Q2-Which state government has announced to set up ‘Heli-Hub’ in Gurugram?

Answer – Haryana
Haryana State Government has identified a location for setting up a ‘Heli-Hub’ in Gurugram and a proposal in this regard will be sent to the Central Government soon

Q3-Which day is observed as ‘World Anesthesia Day’?

Answer – 16 October 2021
Every year 16 October is observed as ‘World Anesthesia Day’ by the World Federation of Societies of Anesthesiologists ‘WFSA’

Q4- Dr. A.P.J. Where has Abdul Kalam Prerna Sthal inaugurated?

Answer – in NSTL
On 15 October 2021, Dr. A.P.J. Abdul Kalam Prerna Sthal inaugurated at Naval Science and Technology Laboratory ‘NSTL’ Visakhapatnam

Q5-Which day is celebrated as ‘World Food Day’?

Answer – 16 October 2021
World Food Day is celebrated every year on 16 October worldwide. The main objective of celebrating this day is to tackle global hunger and try to end hunger around the world

Q6-Who has been elected as the non-executive chairman of Karnataka Bank?

Answer – Pankaj Kumar Panja
Recently the Reserve Bank of India ‘RBI’ has approved the appointment of Pankaj Kumar Panja as the non-executive chairman of Karnataka Bank for a period of 3 years with effect from November 14, 2021.

Q7-300 Who has become the first world cricketer to captain in T20 matches?

Answer – Mahendra Singh Dhoni
Mahendra Singh Dhoni has become the first world cricketer to captain a team in 300 T20 matches after winning in Dubai on 15 October 2021

Q8-Which day is observed as ‘World Spine Day’?

Answer – 16 October 2021
Every year 16 October is observed as ‘World Spine Day’ The main objective of celebrating this day is to spread awareness about the burden of spinal pain and disability across the world

Q9-Which will become the first state to provide vaccine to children for COVID-19?

Answer – Tamil Nadu
Tamil Nadu will become the first state in India to vaccinate children between the ages of 02 to 18 years, ready to vaccinate. Earlier Tamil Nadu was the first state to vaccinate pregnant women

Q10-In which state Hunar Haat will be organized from 16th to 25th October 2021?

Answer – Uttar Pradesh
Hunar Haat will be organized in Rampur, Uttar Pradesh state from 16 to 25 October 2021, it is being organized across the country under the Amrit Mahotsav of Independence

Leave a Reply

Your email address will not be published.