Daily Current Affairs

18 June 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 18 June 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 18 June 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

18 June 2022 Current Affairs In English

Q1- Recently which day has been observed as ‘World Sea Turtle Day’?

Answer – 16 June 2022
Recently, 16 June 2022 has been celebrated as World Sea Turtle Day, this day is celebrated every year on 16 June to save this aquatic species from extinction.

Q2- On which day recently the 12th meeting of BRICS National Security Advisors was held?

Answer – 15 June 2022
Recently, on 15 June 2022, the 12th meeting of the BRICS National Security Advisors (NSA) was held in Beijing under the chairmanship of Yang Jiechi, a member of the Political Bureau of the CPC Central Committee

Q3- Recently linguist Professor Gopichand Narang passed away, what was he a famous?

Answer – critic
Recently in June 2022, Professor Gopichand Narang, one of the best Urdu critics and linguists, passed away

Q4- Recently Indian Navy ships Sahyadri and Kamorta are on a three-day visit to which country?

Answer – Indonesia
Recently, on 15 June 2022, Indian Navy ships Sahyadri and Kamorta have left for a three-day visit to Jakarta

Q5- Where has India’s first road made of steel slag been inaugurated recently?

Answer – Surat
Recently a 6-lane highway constructed by steel slag has been inaugurated on 15th June 2022 by the Union Steel Minister Ramchandra Prasad Singh in Surat, Gujarat State

Q6- Recently on which day India successfully test-fired the ballistic missile Prithvi-II?

Answer – 15 June 2022
Recently on 15 June 2022, India has successfully test-fired Prithvi-II short-range ballistic missile from an integrated test range in the state of Odisha.

Q7- Recently who has won bronze medal in 2022 Asia Oceania Championship?

Answer – Manpreet Kaur and Paramjit Kumar
Recently, Indian Para-Powerlifters Manpreet Kaur and Paramjeet Kumar have won bronze medal in the World Para-Powerlifting 2022 Asia Oceania Open Championship on 15 June 2022.

Q8- Recently who has been elected as the new Lokayukta of Karnataka state?

Answer – Justice B. s. Patil
Recently as the new Lokayukta of Karnataka state, Justice B. s. Patil has been selected before B. s. Patil was serving as a judge in the Karnataka High Court

Q9- Recently who has organized 8-day mango festival in Bahrain?

Answer – APEDA
Recently on 13th June 2022, Agriculture and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA) has started Mango Festival in Bahrain, 34 varieties of mangoes of India have been displayed in this festival

Q10- Recently which state has tied up with Tata Technologies for the upgrade of ITI?

Answer – Tamil Nadu
Recently Tamil Nadu State Government has entered into an agreement with Tata Technologies to upgrade ITI into Technology Center

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *