Daily Current Affairs

18 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 18 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 18 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

18 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently whose book ‘India’s Ancient Legacy of Wellness’ was released?

Answer – Dr. Rekha Choudhary
Recently on 15th December 2021 the book ‘India’s Ancient Legacy of Wellness’ written by Dr. Rekha Choudhary has been released

Q2-Which country has won three medals in Commonwealth Weightlifting Championships?

Answer – India
Indian weightlifters Poonam Yadav, Vikas Thakur and Arokia Alish have added 3 more medals to their country India’s tally at the ongoing Commonwealth Weightlifting Championships 2021 in Tashkent, Uzbekistan

Q3-Who has inaugurated the ‘All India Mayors Conference’ in Varanasi?

Answer – Narendra Modi
Recently, on 16 December 2021, the Prime Minister of India, Narendra Modi has inaugurated the ‘All India Mayors Conference’ in Varanasi, Uttar Pradesh through a video conferencing.

Q4-Who has addressed the National Summit on Agriculture and Food Processing?

Answer – Narendra Modi
Recently, Narendra Modi addressed the farmers during the concluding session of the National Summit on Agriculture and Food Processing in Anand, Gujarat on 16 December 2021.

Q5-Recently RBI has imposed monetary penalty on which 2 banks?

Answer – ICICI Bank and PNB Bank
Recently Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed monetary penalty of Rs 30 lakh on ICICI Bank and Rs 1.80 crore on Punjab National Bank ‘PNB’

Q6-Which day is celebrated as ‘Victory Day’?

Answer – 16 December 2021
Every year 16 December 2021 is celebrated as ‘Victory Day’ This day is celebrated to celebrate the historic military victory of India’s Operation Vijay against Pakistan in the year 1971, on the same day Bangladesh was liberated from Pakistan.

Q7-Who has released the book ‘Gandhitopi Governor’?

Answer – M. Venkaiah Naidu
Recently on 15 December 2021, Vice President M. Venkaiah Naidu has released the book ‘Gandhitopi Governor’ written by Yarlagadda Lakshmi Prasad

Q8-Which Indian woman has been chosen as the global CEO of French fashion group Chanel?

Answer – Leena Nair
Recently, Indian-origin Lena Nair has been elected as the CEO of French fashion group Chanel’s global CEO

Q9- On which day Indian Army organized ‘Golden Victory Gatha’?

Answer – 16 December 2021
Recently, ‘Golden Victory Gatha’ was organized by the Indian Army at Victoria Memorial, Kolkata on 16 December 2021

Q10-Who has taken over as the Chairman of the Chiefs of Staff Committee?

Answer – M. M. Naravane
Recently, Army Chief General MM Naravane has taken over as the Chairman of the Chiefs of Staff Committee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *