Daily Current Affairs

18 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 18 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 18 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

18 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which company has announced to set up ‘Camera Innovation Lab’?

Answer – Oppo
OPPO is all set to set up a new Camera Innovation Lab at its Hyderabad R&D center in India. This lab will house specialized machines to test different light sources with different photography and videography scenarios

Q2- In which state 4 new districts have been announced?

Answer – Chhattisgarh
Chhattisgarh State Government ‘Bhupesh Baghel’ has announced 4 new districts Mohla Manpur, Sarangarh-Bilaigarh, Shakti and Manendragarh as well as 18 new tehsils in the state. Number will become 32

Q3-Who has announced the launch of ’75 new Vande Bharat Express trains’ in India?

Answer – Narendra Modi
To mark the Amrit Mahotsav of Azadi, Prime Minister Narendra Modi has announced to start 75 new Vande Bharat Express trains in 75 weeks to connect different parts of India

Q4- In which state the second phase of ‘Duare Sarkar’ project started?

Answer – West Bengal
On 16 August 2021, the second phase of the state government’s mega outreach project ‘Duare Sarkar’ project has started in the state of West Bengal. Duare Sarkar means ‘Government at the Doorstep’. There is an initiative for

Q5-Which state government has launched farm loan waiver initiative?

Answer – Telangana
On 16 August 2021, Telangana State Government has launched Agricultural Loan Waiver Initiative. Have taken crop loan up to Rs.

Q6- ‘Dalit Bandhu Yojana’ has been started by which state government?

Answer – Telangana
On 16 August 2021, the Chief Minister of Telangana State K. Chandrashekhar Rao has started ‘Dalit Bandhu Yojana’ in Salapally village of Huzurnagar assembly constituency

Q7-How many crores has been allocated by the Central Government for the state of Kerala under the Kovid-19 Package-II?

Answer – Rs 267.35 crore
The central government has announced an allocation of Rs 267 crore 35 lakh for the state of Kerala under Emergency Kovid-19 Package-II, this fund will effectively manage Kovid-19 and strengthen the health infrastructure in the state

Q8-Who has inaugurated the Khadi Exhibition at ‘Nizamuddin Railway Station’?

Answer – Shri Bhanu Pratap Singh Verma
To commemorate the completion of 75 years of Independence Day, Minister of State for MSME Shri Bhanu Pratap Singh Verma has inaugurated Khadi Exhibition at Hazrat Nizamuddin Railway Station along with Khadi India stalls have been set up at 75 railway stations of India

Q9-Which state has announced the formation of Industrial Promotion Board to promote industries?

Answer – West Bengal
On 16 August 2021, the West Bengal cabinet has approved the formation of an Industrial Promotion Board to facilitate the establishment of more factories in the state of West Bengal and this upcoming board will be headed by the Chief Minister

Q10-Who has launched the season 2 of ‘Rag Rag Mein Ganga’?

Answer – Gajendra Singh Shekhawat and Anurag Singh Thakur
On 16 August 2021, the second season of the popular series Rag Rag Mein Ganga has been launched by Minister of Jal Shakti ‘Gajendra Singh Shekhawat’ and Minister of Information and Broadcasting ‘Anurag Singh Thakur’ and its first episode will be broadcast on Doordarshan on 21 August 2021.

Q11- On which day ‘Indonesian Independence Day’ is celebrated?

Answer – 17 August 2021
Indonesia celebrates its independence day every year on 17 August Indonesia was declared independence from Netherlands in the year 1945 on 17 August

Leave a Reply

Your email address will not be published.