Daily Current Affairs

18-19 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 18-19 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 18-19 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

18-19 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been elected as the CMD of ‘NSIC’?

Answer – Alka Nangia Arora
Recently Alka Nangia Arora has taken over as the Chairman cum Managing Director CMD of National Small Industries Corporation Limited ‘NSIC’

Q2-Which day is observed as ‘ITEC Day’?

Answer – 16 September 2021
The Indian High Commission in Dhaka on 16 September 2021 has celebrated 57th Indian Technical and Economic Cooperation as ‘ITEC Day’ and Bangladesh’s Deputy Minister of Education Mohibul Hasan also attended the event

Q3-According to Jyotiraditya Scindia, how many crore rupees will be invested for the manufacture of drones?

Answer – Rs 5,000 crore
Recently, according to the information of Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia, an estimated amount of Rs 5,000 crore will be invested for the manufacture of drones in 3 years

Q4-Who has issued India’s first ‘Euro Green Bond’?

Answer – Power Finance Corporation
Power Finance Corporation Limited ‘PFC’ has issued its first Euro 300 million 7-year Euro Bond on 15 September 2021, according to the information of the Ministry of Power

Q5-Who has acquired US-based coding platform ‘Tinker’?

Answer – Byju’s
Byju’s inks a definitive agreement to acquire K-12 creative coding platform ‘Tinker’ on 16 September 2021

Q6-Which day is observed as ‘World Patient Safety Day’?

Answer – 17 September 2021
Every year 17 September is celebrated as ‘World Patient Safety Day’ This day was established in May 2019 by the 72nd World Health Assembly

What is the percentage reduction in crime against women in Indian cities in Q7-2020?

Answer – 21 percent
According to the report of National Crime Records Bureau ‘NCRB’, crime against women in Indian cities has decreased by about 21% in the year 2020 as compared to the year 2019

Q8-Recently which German company has been acquired by Kotak Mahindra?

Answer – Volkswagen
Recently Kotak Mahindra has announced the acquisition of the captive vehicle finance business of German car manufacturing company ‘Volkswagen’

Q9-Who has announced to step down as the T20 captaincy of the Indian cricket team?

Answer – Virat Kohli
Indian cricketer Virat Kohli has announced to step down as the captain of the T20 cricket team after the T20 World Cup in Dubai. Virat Kohli took over the captaincy after Mahendra Singh Dhoni in the year 2017

Q10- On which day the 15th East Asia Summit Energy Ministers’ Meeting was held?

Answer – 16 September 2021
The 15th East Asia Summit Energy Ministers’ Meeting was held on 16 September 2021 from India’s side, Union Minister of State for Power ‘Krishna Pal Gurjar’ participated in the meeting along with other senior officials of the Ministry

Q11-Recently Microsoft has tied up with which mobile company?

Answer – HONOR
Chinese smartphone brand HONOR has entered into a strategic partnership with Microsoft to bring a more innovative mobile experience to end-users

Q12-Which day is celebrated as ‘Hyderabad Liberation Day’?

Answer – 17 September 2021
Every year 17 September is celebrated as ‘Hyderabad Liberation Day’.

Q13-Who has inaugurated Nagaland’s first Software Technology Park?

Answer – Rajeev Chandrasekhar
On 17 September 2021, Union Minister of State for Entrepreneurship, Skill Development ‘Rajeev Chandrashekhar’ went on a 2-day visit to Nagaland and inaugurated the Software Technology Park of India Center at ‘Kohima’ there

Leave a Reply

Your email address will not be published.