Daily Current Affairs

17 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 17 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 17 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

17 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has presented the ‘National Florence Nightingale Prize’ to 51 winners?

Answer – Ram Nath Kovind
President Ram Nath Kovind has conferred the National Florence Nightingale Award 2020 to 51 awardees in a virtual ceremony, on 15th September 2021?

Q2-Which day is observed as ‘International Day for Conservation of Ozone Layer’?

Answer – 16 September 2021
Every year 16 September is celebrated as the ‘International Day for the Protection of the Ozone Layer’. Celebrated for

Q3-Who has started ‘Zero Campaign’?

Answer – NITI Aayog, RMI and RMI India
On 15th September 2021 NITI Aayog in association with RMI ‘Rocky Mountain Institute’ and RMI India has launched ‘Zero Campaign’ It aims to promote zero-pollution delivery vehicles by working with consumers and industries

Q4- On which day External Affairs Minister S. Jaishankar visited Tajikistan?

Answer – 16 September 2021
On 16 September 2021, Indian External Affairs Minister S. Jaishankar has visited Tajikistan to attend the regional Shanghai Cooperation Organization ‘SCO’ meeting

Q5-Who has set up a food plant worth Rs 814 crore in Mathura, Uttar Pradesh?

Answer – PepsiCo
On 15 September 2021 PepsiCo, a soft drink and packaged food company, has set up its greenfield food plant in Mathura, Uttar Pradesh state at a cost of Rs 814 crore

Q6-Government has sold what percent stake in Hindustan Copper?

Answer – 10 percent
Government will sell 10 percent stake in Hindustan Copper Limited through the option of sale on stock exchanges, which will bring a profit of about Rs 1121 crore to the government

Q7- Which country’s ‘Brendan Taylor’ has announced his retirement from international cricket?

Answer – Zimbabwe
Brendan Taylor, former Zimbabwe captain and wicketkeeper-batsman, has announced his retirement from international cricket

Q8- In which state ‘Public Alert System’ has been started for disaster alert?

Answer – Andhra Pradesh
Vi ‘Vidafone-Idea’ has tied up with Andhra Pradesh State Disaster Management Authority and Celtic to launch the first SAIL broadcast-based public alert system for real-time alerting on disasters

Q9-Who has been elected as the acting President of the Asia Olympic Council?

Answer – Randhir Singh
Indian Veteran Sports Administrator Randhir Singh has been elected as the Acting President of the Asia Olympic Council, before this post was held by Sheikh Ahmed Al-Fahd Al-Sabah

Q10-New species of Jurassic Era hybodont shark has been found in Jaisalmer of which state?

Answer – Rajasthan
For the first time, the teeth of a new species of hybodont shark of the Jurassic era have been discovered in Jaisalmer, Rajasthan state

Leave a Reply

Your email address will not be published.