Daily Current Affairs

17 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 17 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 17 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

17 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is celebrated as ‘World Hand Washing Day’?

Answer – 15 October 2021
Every year 15 October is celebrated as ‘World Hand Washing Day’. The main objective of celebrating this day is to spread awareness about the importance of cleanliness

Q2-Which state government has recently launched ‘Mukhyamantri Swasthya Yojana’ for the people?

Answer – Manipur
On 14 October 2021, for all the people of his state, the Chief Minister of Manipur ‘N. ‘Biren Singh’ has launched ‘Chief Minister Health Scheme’

Q3- On which day the 8th meeting of India-US Economic and Financial Partnership Dialogue was held?

Answer – 14 October 2021
The 8th Ministerial Meeting of the India-US Economic and Financial Partnership Dialogue has been held in Washington DC on 14 October 2021

Q4-Which country has launched its first ‘Solar Exploration Satellite’?

Answer – China
China has sent its first ‘solar exploration satellite’ into space on 13 October 2021 from its Taiyuan Satellite Launch Center in northern Shanxi province

Q5-Who has been elected as the President of World Steel Association?

Answer – Sajjan Jindal
Recently Sajjan Jindal, Chairman and Managing Director of JSW Steel Limited has been elected by the World Steel Association ‘WSA’ as the President for the year 2021-2022

Q6-Who has been elected as the new President of Indian Banks’ Association ‘IBA’?

Answer – A. Of. Goyal
UCO Bank Managing Director A. Of. Goel has been elected by the Indian Banks’ Association ‘IBA’ as its President, before this post was held by Rajkiran Rai.

Q7-Which day is celebrated as ‘World Students Day’?

Answer – 15 October 2021
Every year 15 October is celebrated as ‘World Students Day’ by the former President of India ‘Dr. a. P.J. This day is celebrated in honor of the birth anniversary of Abdul Kalam

Q8-Who has been chosen as the new Chief Financial Officer of IndusInd Bank?

Answer – Govind Jain
Govind Jain has been selected as the new Chief Financial Officer ‘CFO’ of IndusInd Bank, before that on 30 September 2021, S. V. Jaregaonkar resigns as ‘CFO’ of IndusInd Bank

Q9-India has signed agreement with which country on coking coal sector?

Answer – Russia
India has signed an agreement with Russia for cooperation in the field of coking coal Steel Minister Ram Chandra Prasad Singh meets Russian Federation Energy Minister Nikolay Shulginov in Moscow on 14 October 2021 during the Russian Energy Week

Q10- Who has become the MD of Axis Bank again?

Answer – Amitabh Choudhary
On 14 October 2021, Reserve Bank of India ‘RBI’ has appointed Amitabh Choudhary as the Managing Director of private sector Axis Bank for a period of 3 years

Leave a Reply

Your email address will not be published.