Daily Current Affairs

17 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 17 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 17 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

17 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Vice Chief of Army Staff’ Lieutenant General C.P. Mohanty has visited which country?

Answer – America
In August 2021, the Chief of the Army Staff, Lieutenant General C.P. Mohanty is on a 5-day visit to the United States and C.P. Mohanty will also attend the multilateral Defense Chiefs’ Conference in Hawaii

Q2-Which day is the third death anniversary of ‘Atal Bihari Vajpayee’ celebrated?

Answer – 16 August 2021
The third death anniversary of former Prime Minister Atal Bihari Vajpayee has been celebrated on 16 August 2021, he served as the Prime Minister of India 3 times from 1996, 1998-99 and 1999-2004 and was the leader of the Bharatiya Janata Party. >

Q3-Which hospital in India has become the first hospital with a fire station?

Answer – AIIMS
AIIMS has tied up with Delhi Fire Services to set up a fire station inside the hospital to deal with any emergency. AIIMS has become the first hospital in India to set up a fire station in its premises

Q4- External Affairs Minister S. Jaishankar has visited which country on 16 August 2021?

Answer – America
To attend several UN Security Council events, including a briefing on terrorism, External Affairs Minister S. Jaishankar is on a 4-day visit to the US on 16 August 2021 and will also preside over an open debate on peacebuilding at the UNSC

Q5-The Chief Minister of which state has announced 11% DA hike?

Answer – Bihar
On 15 August 2021, the Chief Minister of Bihar ‘Nitish Kumar’ has announced an increase of 11% in Dearness Allowance for state government employees and pensioners.

Q6-Who has captured the capital of Afghanistan ‘Kabul’?

Answer – Taliban
The Taliban have captured Afghanistan’s Rashtrapati Bhavan within a few hours after the rebels entered Kabul, the capital of Afghanistan, on 15 August 2021

Q7-Which country has won 3 gold medals in Archery Championship?

Answer – India
Indian contingent has won 15 medals in the World Archery Championships and in these 15 medals, India has won a total of 3 gold medals in the mixed cated women’s and men’s and mixed team events World Archery Youth Championships 2021 was held in Wroclaw, Poland

Q8-Recently Anurag Singh Thakur has honored whom with the National Youth Award?

Answer – Mohammad Azam
Mohammad Azam, who lives in Karimnagar district of Telangana state, has been awarded the National Youth Award for displaying exemplary leadership qualities by Anurag Singh Thakur, Union Minister of Youth Affairs and Sports in Delhi

Q9- Which bank has launched ‘Special Deposit Scheme’ on the occasion of Independence Day?

Answer – State Bank Of India
On the occasion of 75 years celebration on 15th August 2021, State Bank of India has launched a special deposit scheme and the tenure of this available deposit is 75 days, 525 days and 2250 days

Q10-Recently Tata Motors has tied up with which bank?

Answer – Bank of Maharashtra
Tata Motors has tied up with Bank of Maharashtra to offer its vehicle retail financing scheme and under this agreement Bank of Maharashtra will provide loans to Tata Motors customers at an interest rate of less than 7.15% linked to ‘RLLR’. p>

Q11- Which Indian mill has tied up with Austrian Yarn Lenzing Company?

Answer – Surat Textile Mill
Surat textile mill ties up with Austrian Yarn Lenzing Company for production of plant-based silk The Austrian Yarn Lenzing Company has invented Lyocell Filament Yarn which can replace traditional silk yarn

Leave a Reply

Your email address will not be published.