Daily Current Affairs

16 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 16 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 16 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

16 September 2021 Current Affairs In English

Q1-The co-founder of which company ‘Gaurav Gupta’ has resigned from his post?

Answer – Zomato
Gaurav Gupta has resigned as Co-Founder of Zomato Gaurav Gupta joined Zomato as the Global Head of Advertising Sales and was given the position of Co-Founder in March 2019

Q2-Which state government has announced the formation of a new police commission?

Answer – Tamil Nadu
In order to know the demands and requirements of the police, the Tamil Nadu State Government has announced the formation of a new Police Commission

Q3-Who has inaugurated the water supply scheme in ‘Halpat’?

Answer – John Barla
On 13 September 2021, Union Minister of State for Minority Affairs John Barla has inaugurated the water supply scheme at ‘Halpat’ in Kupwara city. This scheme will provide potable water to 5,000 population

Q4-Who laid the foundation stone of Raja Mahendra Pratap Singh State University?

Answer – Narendra Modi
On 14 September 2021, Prime Minister Narendra Modi has laid the foundation stone of the university in Aligarh named after the great freedom fighter, social reformer and educationist Raja Mahendra Pratap Singh

Q5-Who has been conferred with the ‘Change Maker’ award by the Governor of Maharashtra ‘Bhagat Singh Koshyari’?

Answer – Dr. Shagun Gupta
On 11 September 2021 the Governor of Maharashtra State ‘Bhagat Singh Koshyari’ has honored Dr. Shagun Gupta with ‘Change Maker’ award for his valuable contribution to the society

Q6-Which country has launched its first ballistic missile ship INS Dhruv?

Answer – India
India has launched its first ballistic missile ship INS Dhruv, built jointly by Hindustan Shipyard ‘DRDO’ and ‘NTRO’. It was launched from the South Indian port of Visakhapatnam and weighs 10,000 tons

Q7-Which day is observed as ‘World First Aid Day’?

Answer – 11 September 2021
Every year the second Saturday of September is celebrated as ‘World First Aid Day’.

Q8-Who has been elected as the chairman of the National Space Promotion Authority of India Centre?

Answer – Pawan Goenka
Former Mahindra & Mahindra MD Pawan Goenka has been elected as the Chairman of the National Space Promotion Authority of India Center ‘In-Space’

Q9-Who has been elected as the working chairman of NCLAT?

Answer – Justice M Venugopal
‘Justice M Venugopal’ has been elected as the Executive Chairman of the National Company Law Appellate Tribunal ‘NCLAT’

Q10-Who has been appointed as the Chief Executive Officer ‘CEO’ by Yahoo?

Answer – Jim Lanzon
From 27 September 2021, Yahoo has announced the appointment of its new Chief Executive Officer ‘CEO’ Tinder Chief Executive Officer ‘Jim Lanzon’

Leave a Reply

Your email address will not be published.