Daily Current Affairs

16 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 16 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 16 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

16 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has addressed a webinar organized by SCO on 14 October 2021?

Answer – Rajnath Singh
Recently Defense Minister Rajnath Singh has delivered the inaugural address in a webinar on Role of Women in Armed Forces organized by Shanghai Cooperation Organization ‘SCO’ on 14 October 2021

Q2-Which day is observed as ‘International E-Waste Day’?

Answer – 14 October 2021
Every year 14 October is observed as ‘International E-Waste Day’ This day was established by WEEE Forum which is an international association of E-Waste Collection Schemes

India’s retail inflation declined to what percent in Q3-September 2021?

Answer – 4.35%
According to government data, retail inflation has come down to 4.35% in September 2021 mainly due to reduction in food prices

India-China trade record reached how much billion US dollars in Q4-September 2021?

Answer – US$ 90.37 billion
The bilateral trade volume between India and China reached a total of US$ 90.37 billion by the end of September 2021, the customs administrations of both countries have released

Q5-What is the rank of India in Renewable Energy Investment Attractiveness Index?

Answer – third
India has retained its third position in the 58th Renewable Energy Country Attractiveness Index ‘RECAI’ recently released by consultancy firm EY

Q6-Who has acquired Thiruvananthapuram International Airport?

Answer – Adani Group
Adani Group is all set to take over the maintenance and development of Thiruvananthapuram International Airport from the Airport Authority of India ‘AAI’ from 14 October 2021

Q7-Which country has become the largest bitcoin mining center after China?

Answer – America
The United States has recently overtaken China as the world’s largest bitcoin mining hub

Q8- Till which year ‘Swachh Bharat Mission Urban’ will continue?

Answer – Year 2025-26
‘Swachh Bharat Mission Urban’ has been approved by the Union Cabinet for continuation till the year 2025-26. Financial outlay of Rs. 1,41,600 crore has been finalized for this mission

Q9-Who has addressed the Ministerial Session of Green Grids Initiative?

Answer – R. Of. Lion
The Ministerial Session of the Green Grids Initiative – One Sun, One World, One Grid, Northwest Europe Co-operative event on 13 October 2021 was addressed by the Minister of Power, New and Renewable Energy, R. Of. Singh has addressed

Q10-NPCI Bharat Billpay and who has tied up to launch ‘Clickpay’?

Answer – PhonePe
Recently PhonePe has entered into an agreement with National Payments Corporation of India ‘NPCI’ Bharat Bill Pay Limited ‘NBBL’ to launch Clickpay for its customers

Leave a Reply

Your email address will not be published.