Daily Current Affairs

16 January 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 16 January 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 16 January 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

16 January 2022 Current Affairs In English

Q1-Who has been selected by ISL-Odisha FC as interim head coach?

Answer – Kino Garcia
Recently Odisha FC has selected Kino Garcia as the head coach of Indian Super League side Kino Garcia will replace ‘Kiko Ramirez’

Q2-What is the name of the post of ‘Train Guard’ by Indian Railways?

Answer – Train Manager
Recently Indian Railways has announced its decision to rename the post of ‘Train Guard’ to ‘Train Manager’

Q3-Which day is observed as ‘Thiruvalluvar Day’?

Answer – 15 January 2022
Recently, 15 January 2022 has been celebrated as ‘Thiruvalluvar Day’ in the state of Tamil Nadu. Thiruvalluvar is considered a cultural icon among poets and philosophers in Tamil

Q4-Now every year ‘Republic Day Celebrations’ will start from which day?

Answer – January 23
Now every year Republic Day celebrations will start from January 23 instead of January 24, this step has been taken to include the birth anniversary of freedom fighter Subhas Chandra Bose

Q5- On which day ’18th Kachai Lemon Festival’ was held in Manipur?

Answer – 14 January 2022
Recently ’18th Kachai Lemon Festival’ was held in Manipur state on 14 January 2022, it was a two day event in Kachai village of Ukhrul district

Q6- On which day 10th century Indian idol found in England was brought to India?

Answer – 14 January 2022
Recently on 14 January 2022, an ancient 10th century Indian idol, which was discovered in a garden in England, has been brought to India

Q7-Recently who has been selected as the first HPD of Weightlifting?

Answer – Avvinash Pandu
Recently the Sports Ministry has given approval for the appointment of Avinash Pandu of Mauritius as the first High Performance Director ‘HPD’ for Weightlifting till 2024 Paris Olympics

Q8-Which day is celebrated as ’74th Indian Army Day’?

Answer – 15 January 2022
January 15, 2022 is celebrated in India as ’74th Indian Army Day’. This day is celebrated by Lieutenant General K. Celebrated to commemorate M. Cariappa taking over as the first Commander-in-Chief of the Indian Army

Q9- Who has recently been acquired by HCL for $42.5 million?

Answer – Data engineering services firm StarSchema
Recently Hungary-based StarSchema, a data engineering services firm has been acquired by HCL Technologies Ltd for $42.5 million. This acquisition will be completed in March 2022.

Q10-India-China bilateral trade has crossed how much billion dollars in the year 2021?

Answer – $125 billion
Recently, the bilateral trade between India and China has crossed $ 125 billion in the year 2021, according to the Chinese customs data on 14 January 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.