Daily Current Affairs

16 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 16 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 16 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

16 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state has received 604 crore central grant under Jal Jeevan Mission?

Answer – Jammu and Kashmir
Recently, the Central Government has given a grant of Rs 604 crore to expedite the work of Jal Jeevan Mission in the state of Jammu and Kashmir.

Q2-Which state government has recently approved the drinking water supply scheme?

Answer – Uttarakhand
Recently in the meeting of State Level Plan Approval Committee ‘SLSSC’ held on 13th December 2021 under Jal Jeevan Mission, Uttarakhand State Government has approved the drinking water supply scheme of Rs 56.7 crore

Q3-Who has assumed the charge of NFDC, Films Division and CFSI?

Answer – Ravinder Bhaker
Recently Ravinder Bhakar has taken over as the MD of National Film Development Corporation ‘NFDC’ Film Division and CEO of Children Film Society of India ‘CFSI’ on 13th December 2021

Q4-In which state the foundation stone of ‘Maa Umiya Dham Development Project’ has been laid?

Answer – Gujarat
Recently on 13th December 2021, the foundation stone of ‘Maa Umiya Dham Development Project’ has been laid by the Prime Minister of India, Narendra Modi in Gujarat State

Q5- By whom was the program ‘Delhi ki Yogshaala’ started?

Answer – Arvind Kejriwal
Recently on 13th December 2021, Delhi State Government Arvind Kejriwal has started ‘Delhi ki Yogshaala’ program

Q6-Who was named Time magazine’s ‘Person of the Year’ for 2021?

Answer – Elon Musk
Recently, Time magazine’s ‘Person of the Year’ for 2021, Elon Musk, CEO of Tesla has been named Time magazine’s ‘Person of the Year’ for the year 2020, Joe Biden and Vice President Kamala Harris were chosen

Q7-Who has successfully test-fired Supersonic Missile Assisted Torpedo?

Answer – DRDO
Recently on 13 December 2021, DRDO has successfully tested the developed long-range supersonic missile assisted torpedo ‘SMART’ system

Q8- On which day the government has launched the second edition of ‘Animal Husbandry Startup Grand Challenge’?

Answer – 13 December 2021
Recently on 13th December 2021, Department of Animal Husbandry and Dairying has launched the second edition of ‘Animal Husbandry Startup Grand Challenge’ with Startup India

Q9-Which day is celebrated as ‘National Energy Conservation Day’?

Answer – 14 December 2021
Every year 14 December is celebrated as ‘National Energy Conservation Day’, this day is celebrated to spread awareness about the importance of energy and conservation of energy by using less energy

Q10-Who has been elected as the CEO of Pakistan Cricket Board ‘PCB’?

Answer – Faisal Hasnain
Recently, Faisal Hasnain has been elected as the CEO of Pakistan Cricket Board ‘PCB’, before this post was held by Wasim Khan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *