Daily Current Affairs

16 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 16 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 16 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

16 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been chosen as the first brand ambassador of Homelane?

Answer – Mahendra Singh Dhoni
Mahendra Singh Dhoni becomes the first brand ambassador and equity partner of home interior brand Homelane Homelane has a 3 year strategy partnership with Mahendra Singh Dhoni Homelane was established in the year 2014 and is a decor and furnishing startup company

Q2-Which state government has tied up with ‘Walmart Vriddhi’?

Answer – Haryana
Recently, Haryana State Government has entered into an agreement with Walmart growth and technology platform ‘Haqdarshak’ Walmart Vridhi is known for development and training program designed for Micro, Small and Medium Enterprises

Q3-Which state police will be given President’s Police Medal?

Answer – Rajasthan
On 15 August 2021 Independence Day, two police officers of Rajasthan state Ashok Kumar Rathor and Biju George Joseph have been declared President’s Police Medal and 19 police officers and employees of the state will be given Police Medal

Q4-Which state has tied up with Electricity utility company ‘NEEPCO’?

Answer – Arunachal Pradesh
On 14th August 2021 the Arunachal Pradesh government has entered into an agreement with the North Eastern Electric Power Corporation (NEEPCO) the power utility company for 2 hydroelectric projects in the state and this agreement is a 90 MW project at ‘Tawang’ and ‘West Kameng’ in the state. 120 MW plant is to be set up

Q5-Which woman has launched the second phase of ‘SAMVAD’?

Answer – Smriti Zubin Irani
On 14 August 2021, Union Minister for Women and Child Development Smriti Zubin Irani has launched the second phase of SAMVAD program in Bengaluru. This program is a national initiative working for child protection and mental health and psychosocial care

Q6- Recently which country has successfully test fired ‘Ghaznavi missile’?

Answer – Pakistan
On 12 August 2021, the country of Pakistan has successfully test-fired the surface-to-surface nuclear capable ballistic missile Ghaznavi. The Ghaznavi missile is capable of delivering a variety of warheads to a range of 290 km

Q7-15 Which Independence Day of India is celebrated on August 7th, 2021?

Answer – 75th
India has celebrated its 75th Independence Day on 15 August 2021. The Indian independence movement was started during the First World War and it was led by Gandhiji. India got independence on 15 August 1947 after ending almost 200 years of British rule. was found

Q8-J&K administration has tied up with whom to provide cooked food to the students?

Answer – Akshaya Patra Foundation
The Jammu and Kashmir administration has entered into an agreement with the Akshaya Patra Foundation to provide cooked meals to 15,000 students studying in government schools in the Union Territory. The Akshaya Patra Foundation is headquartered in Bengaluru and is a not-for-profit organization.

Q9-Which state government has announced ‘Deshbhakti Curriculum’?

Answer – Delhi
On the 75th anniversary of Independence Day, Delhi State Government Arvind Kejriwal has announced Patriotic Curriculum in his state schools to inculcate the feeling of patriotism in the minds of the youth

Q10-Which space agency has inaugurated the ‘Health QUEST Study’?

Answer – ISRO
Indian Space Research Organization ‘ISRO’ has inaugurated the Health QUEST Study ‘Health Quality Upgradation Enabled by Space Technology of ISRO’ on 4 August 2021. It aims to reduce human errors and serve in emergency and intensive care units of hospitals.

Q11-For whom the government has launched ‘Sonchiriya brand’?

Answer – SHG products
The Union Ministry of Housing and Urban Affairs has launched a single brand Sonchiriya to promote the products made by the Urban Self Help Group ‘SHG’

Leave a Reply

Your email address will not be published.