Daily Current Affairs

15 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 15 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 15 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

15 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which company has become the first private company to formally enter into agreement with ‘ISRO’?

Answer – Skyroute Aerospace
Hyderabad-based space technology startup ‘Skyroot Aerospace’ has become the first private company to formally tie up with ‘ISRO’

Q2-Who has been sworn in as the new ‘Chief Minister’ of Gujarat State?

Answer – Bhupendra Patel
Bhupendra Patel has been elected as the new Chief Minister of Gujarat state on 12th September 2021 and Bhupendra Patel has taken oath as the Chief Minister of Gujarat state on 13th September 2021? Prior to this, the Chief Minister of Gujarat state was ‘Vijay Rupani’ who resigned on 11 September 2021

Q3-Who was crowned ‘2021 US Open’ men’s finalist?

Answer – Daniil Medvedev
Russia’s Daniil Medvedev has been crowned the ‘2021 US Open’ men’s finalist Daniil Medvedev beats world number one ‘Novak Djokovic’

Q4-Which state’s ‘Srinagar’ organized a 5-day Women Entrepreneurship Exhibition?

Answer – Jammu and Kashmir
An All Women Entrepreneurship Exhibition has been organized by Exceding Event Expectations ‘EREIGNIS’ in association with J&K Handicrafts and Handloom Department on 11th September 2021 at Kashmir Haat, Srinagar

Q5-The country’s largest open-air furnace was inaugurated in ‘Ranikhet’ of which state?

Answer – Uttarakhand
India’s largest open-air furnace inaugurated on 12 September 2021 at Ranikhet in Almora district of Uttarakhand state

Q6- Recently ‘Aziz Hajini’ passed away, was he a famous?

Answer – author
Recently in September 2021, the eminent writer of Jammu and Kashmir ‘Aziz Hajini’ passed away, Aziz Hajini was a poet, Kashmiri writer, critic and organizer and also worked as the first secretary of the Jammu Kashmir Academy of Arts, Culture and Languages. done

Q7- Who has been elected as the Chairman and Managing Director of MECON?

Answer – Salil Kumar
Salil Kumar has been elected as the Chairman and Managing Director ‘CMD’ of state-owned consultancy company ‘MECON’ for an initial period of 3 months

Q8-Who has been elected as the new Prime Minister of Lebanon?

Answer – Najib Mikati
Lebanon’s richest man ‘Najib Mikati’ has been elected as the new prime minister of Lebanon, following the resignation of the then prime minister ‘Sahn Diab’, due to the massive explosion on 4 August 2020, Lebanon was without a government

Q9- The Chief Minister of which state has flagged off ‘120 Ambulances’ in Bengaluru?

Answer – Karnataka
On 12 September 2021, the Chief Minister of Karnataka ‘Basavaraj Bommai’ has flagged off 120 ambulances in Bengaluru. This will be part of the fleet of 710 ambulances under the Arogya Kavach 108 scheme

Q10-Recently in which country women were allowed to study in university?

Answer – Afghanistan
Women in Afghanistan were allowed to attend university, but with gender-segregation and Islamic dress codes, announced by the Taliban’s new minister of higher education, Abdul Baqi Haqqani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.