Daily Current Affairs

15 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 15 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 15 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

15 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has launched India’s first ‘One Health’ consortium?

Answer – Dr. Renu Swarup
India’s first ‘One Health’ consortium has been launched on 13 October 2021 by Dr. Renu Swarup, Secretary, Department of Biotechnology

Q2-Who has won the crown of ‘Miss Earth India 2021’?

Answer – Rashmi Madhuri
Recently, the crown of ‘Miss Earth India 2021’ has been won by Rashmi Madhuri, a resident of Bangalore, on 25 September 2021, the Miss Divine Beauty 2021 contest was held in New Delhi

Q3-Which state government has announced to set up ‘Arogya Vatika’ in schools?

Answer – Uttar Pradesh
Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath has directed all state secondary schools to set up ‘Arogya Vatika’ in their premises

Q4- Who has been re-elected by Coca-Cola India as its brand ambassador?

Answer – Sourav Ganguly
On 13 October 2021, Coca-Cola India has extended its partnership with former Indian captain Sourav Ganguly for three years, before Sourav Ganguly had partnered with Coca-Cola India in the year 2017

Q5 – With whom has Paypal recently tied up?

Answer – IIFT
Recently, the global digital payment solution provider ‘Paypal’ and the Indian Institute of Foreign Trade have entered into an agreement for the launch of India Digital Business Facilitation Platform

Q6- On which day External Affairs Minister S. Jaishankar has met the Armenian Prime Minister?

Answer – 13 October 2021
On 13 October 2021, External Affairs Minister S. Jaishankar meets Armenian Prime Minister Nikol Pashinyan

Q7-Who has been inducted into the board of OYO as an independent director?

Answer – Deepa Malik
Recently Paralympian Deepa Malik has been elected as independent director on the board of OYO Deepa Malik is an Indian athlete who won silver medal in Paralympic Games in the year 2016

Q8-Which day is observed as ‘World Sight Day’?

Answer – 14 October 2021
Every year on the second Thursday of the month of October an annual day of awareness is celebrated as ‘World Sight Day’ for the year 2021 it is celebrated on 14 October

Q9-Which day is observed as ‘World Standards Day’?

Answer – 14 October 2021
Every year 14 October is celebrated globally as ‘World Standards Day’ This day is also known as International Standards Day

Q10-Who has been elected as the chairman of ‘NCPCR’?

Answer – Priyanka Kanungo
The Central Government has re-appointed Priyanka Kanungo as the Chairman of the National Commission for Protection of Child Rights ‘NCPCR’ for a period of three years with effect from 17 October 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.