Daily Current Affairs

15 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 15 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 15 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

15 August 2021 Current Affairs In English

Q1- On which day Pakistan has celebrated its ’75th Independence Day’?

Answer – 14 August 2021
The country of Pakistan has celebrated its 75th Independence Day on 14 August 2021. The power of the governance of Pakistan in Karachi was transferred to Muhammad Ali Jinnah on 14 August 1947 by the first Governor of the colony of India ‘General Lord Mountbatten’ and the last Viceroy of British India.

Q2-Who has started doorstep delivery of diesel?

Answer – BPCL
To meet the growing demand of Diesel, Bharat Petroleum Corporation Limited ‘BPCL’ has introduced door-to-door delivery of 1588 fuelcarts and 129 fuels as a result of door-to-door delivery through mobile dispensers in the last 2 years. Started

Q3-Which state’s female sub-inspector ‘Rita Debnath’ has been honored?

Answer – Tripura
On 12 August 2021, Tripura Police’s female sub-inspector ‘Rita Debnath’ has been awarded the ‘Union Home Minister’s Medal for Excellence in Exploration’ for the year 2021. The list of awardees was announced by the Ministry of Home Affairs. 152 policemen were involved

Q4-How many crores has been approved by the Union Health Ministry for the states under ‘ECRP-II’?

Answer – Rs 14,744 crore
India’s COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package ‘ECRP-II’ under the Union Health Ministry has approved Rs 14,744 crore for the States and all Union Territories

Q5-Which state government has launched ‘e-crop survey initiative’?

Answer – Maharashtra
Maharashtra State Government ‘Uddhav Thackeray’ has launched ‘e-crop survey initiative’ which will be effective from 15 August 2021, with the help of this survey app, farmers will be able to get information related to the crop and reduce their difficulties >

Q6-Which bike maker’s CEO Vinod K. Dasari’ resigned?

Answer – Royal Enfield
Vinod K., CEO of Royal Enfield, a famous bike maker company. Dasari has resigned from his post and now the Royal Enfield Company has announced the ‘B. Govindarajan’ as Executive Director

Q7-Recently RBI has canceled the license of which bank?

Answer – Karnala Nagari Sahakari Bank ‘Maharashtra’
RBI has canceled the license of Karnala Nagari Sahakari Bank ‘Panvel’ in Maharashtra due to insufficient capital in the bank and unable to make full payment to its existing depositors

Q8-Recently IFFCO has tied up with which IIT institute?

Answer – IIT Delhi
Indian Farmers Fertilizer Co-operative Limited ‘IFFCO’ has tied up with IIT Delhi to save the wasting agriculture and to conduct joint research on agro-technical projects ‘IFFCO’ was established in the year 1967 and its headquarter is in Delhi

Q9-News Broadcasters Association ‘NBA’ has changed its name to what?

Answer – News Broadcasters and Digital Association ‘NBDA’
Recently the News Broadcasters Association which is a private association of current affairs and news television broadcasters in India has decided to change its name to News Broadcasters and Digital Association ‘NBDA’ and was established by leading Indian news broadcasters on 3 July 2007. did to

Q10-Which day is celebrated as ‘World Organ Donation Day’?

Answer – 13 August 2021
Every year 13 August is celebrated as ‘World Organ Donation Day’ This day is celebrated to spread awareness about the importance of organ donation and its organ donation day is celebrated every year on 27 November in India

Q11-Which day is celebrated as ‘Partition Vibhishika Memorial Day’?

Answer – 14 August 2021
To remember the struggles and sacrifices of our people, Prime Minister Narendra Modi has announced to celebrate 14th August as ‘Bhajan Vibhishika Memorial Day’ across the country

Leave a Reply

Your email address will not be published.