Daily Current Affairs

14 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 14 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 14 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

14 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as ‘International Left-Handed Day’?

Answer – 13 August 2021
Every year 13 August is celebrated as ‘International Left-Handed Day’. This day is celebrated to celebrate the uniqueness and difference of left-handed people. Founder Dean. R Capbell celebrated in the year 1976

Q2-TPREL has started 100 MW solar power project in which state?

Answer – Gujarat
Tata Power Renewable Energy ‘TPREL’ has successfully commissioned 100 MW solar power project at Raghnesda Solar Park in Gujarat state and this solar power project will reduce carbon emissions by 200,000 tonnes per year

Q3-Who has launched ‘Vehicle Scraping Policy’?

Answer – Narendra Modi
On 13 August 2021, Prime Minister Narendra Modi has launched the ‘Vehicle Scraping Policy’, this policy will help to phase out the environmentally unsuitable and polluting vehicles in India

Q4- Which state’s ‘Black Rice’ has been exported to Europe?

Answer – Manipur
On 12 August 2021, a consignment of one metric ton ‘black rice’ also known as ‘Chak-Hao’ from Manipur state has been exported to Europe. This rice from Manipur also gets ‘GI’ tag and It is also in good demand in different parts of the country and abroad

Q5-In which state the annual horse racing festival has been started?

Answer – Jammu and Kashmir
On 12 August 2021, a 2-day annual horse racing festival has been started at Lal Draman in Doda district of Jammu and Kashmir state and this 2-day festival is being organized by Doda in collaboration with the Indian Army and the district administration. year is

Q6- ‘Ganga Prasad’ has taken oath as the Governor of which state?

Answer – Manipur
On 12 August 2021, Ganga Prasad, the designated Governor of the State of Manipur, has been sworn in as the Governor of the State of Manipur at a ceremony held at the Durbar Hall of Raj Bhavan, Imphal and was administered the oath of office and secrecy by the Chief Justice of Manipur High Court P.V.Sanjay. Brought to you by Kumar

Q7-Which state government has decided to make a pact with Germany?

Answer – Tamil Nadu
Tamil Nadu state government has decided to sign MoU with Germany to buy 2,500 buses for public transport and for this the government will not increase the ticket fees

Q8- Which state’s police has launched ‘e-FIR’ registration service?

Answer – Madhya Pradesh
Madhya Pradesh State Police has launched an online initiative ‘e-FIR’ to allow online registration of FIRs in respect of theft of vehicles and articles or cash up to Rs 1 lakh. mppolice.in’ and ‘https://citizen.mppolice.gov.in’ and through mobile app ‘MPECOP’

Q9-National Health Authority ‘NHA’ has tied up with which IIT institute?

Answer – Delhi
In view of the crises of COVID-19, the National Health Authority ‘NHA’ has entered into an agreement with the Indian IIT Delhi to strengthen India’s response and meet the health needs

Q10-India’s ‘sugar export’ reached how many million tonnes?

Answer – 5.11 million tonnes
According to the information of Indian Sugar Trade Association ‘AISTA’ on 12 August 2021, sugar mills have so far exported 5.11 million tonnes of sugar in the current year 2020-21 and the marketing of sugar goes on till October and September

Q11-Recently who has been elected as the Secretary of the Cabinet Secretariat?

Answer – Sudhir Kumar Saxena
Recently, senior IPS officer Sudhir Kumar Saxena has been selected as the Secretary of the Cabinet Secretariat. Present Sudhir Kumar Saxena, a 1987 batch Indian Police Service officer of Madhya Pradesh cadre, is the Director General of Central Industrial Security Force

Leave a Reply

Your email address will not be published.