Daily Current Affairs

13 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 13 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 13 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

13 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has addressed the 60th anniversary of ‘NAM’?

Answer – Meenakshi Lekhi
Minister of State for Foreign Affairs Meenakshi Lekhi addresses the high level meeting to celebrate the 60th anniversary of the Non-Aligned Movement ‘NAM’ in Belgrade Serbia on 11 October 2021

Q2-Recently who has tied up with ICAR Central Research Institute, Nagpur?

Answer – APEDA
Recently, Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority ‘APEDA’ has entered into an agreement with ICAR Central Research Institute, Nagpur

Q3- Which country’s Naval Admiral ‘Michael Gilday’ is on a 5-day visit to India?

Answer – America
US Naval Operations Chief ‘Michael Gilday’ is on a 5-day official visit to India from 11-15 October 2021

Q4-Who has attended the G20 Extraordinary Leaders Summit?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister of India Narendra Modi has attended the G20 Extraordinary Leaders Summit on Afghanistan in virtual format on 12 October 2021

Q5-Who has been elected as the new Secretary of the Ministry of Earth Sciences?

Answer – Dr. M. Ravichandran
National Center for Antarctic and Ocean Research ‘NCAOR’ former director ‘Dr. M. Ravichandran’ has been appointed by the Appointments Committee of the Cabinet as the new Secretary of the Ministry of Earth Sciences

Q6-Which state government has started the ‘Tourist Village’ project in Udhampur?

Answer – Jammu and Kashmir
On 11 October 2021, the state government of Jammu and Kashmir has launched its first ‘Tourist Village’ project at Panchari in Udhampur district of the state

Q7-Who has been elected as the CEO of ‘EESL’?

Answer – Arun Kumar Mishra
Recently NTPC Limited and Power Grid Corp of India Limited’s company, Energy Efficiency Services Limited ‘EESL’ has selected Arun Kumar Mishra as its Chief Executive Officer ‘CEO’

Q8-Which day is observed as ‘World Arthritis Day’?

Answer – 12 October 2021
Every year 12 October is observed as ‘World Arthritis Day’ The main objective of celebrating this day is to spread awareness about the existence and impact of rheumatic and musculoskeletal diseases

Q9-Which day is observed as ’28th NHRC Foundation Day’?

Answer – 12 October 2021
Every year 12 October is celebrated as NHRC Foundation Day. It was established on 12 October 1993 under the Protection of Human Rights Act 1993 for the promotion and protection of human rights

Q10-Recently Indian Army Chief ‘General Mukund Narvade’ is on a visit to which country?

Answer – Sri Lanka
Recently on 12 October 2021, Indian Army Chief ‘General Mukunda Narvade’ is on a 5-day visit to Sri Lanka under the control of his Sri Lankan counterpart General Shavendra Silva

Leave a Reply

Your email address will not be published.