Daily Current Affairs

13 November 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 13 November 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 13 November 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

13 November 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently which day has been celebrated as National Education Day?

Answer – November 11, 2022
Recently 11 November 2022 has been celebrated as ‘National Education Day’. This day is celebrated with the aim of marking the birth anniversary of Maulana Abul Kalam Azad, the first education minister of India.

Q2-Who will visit Indonesia to attend the G20 Summit in Bali?

Answer – Narendra Modi
Prime Minister of India Narendra Modi will visit Indonesia to attend the G20 Summit in Bali from 14 November to 16 November 2022

Q3-Who has recently received the ‘India Agribusiness Award 2022’?

Answer – NFDB
Recently on 10 November 2022 National Fisheries Development Board NFDB has received ‘India Agribusiness Award 2022’ by Sanjeev Balyan, Minister of State for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying

Q4-Which state will host the 2023 Khelo India University Games?

Answer – Uttar Pradesh
The Khelo India University Games will be hosted by the state of Uttar Pradesh in the year 2023. This will be the third edition of the event in which around 6000 athletes will participate

Q5-Which city hosted the International Telemedicine Conference?

Answer – Kochi
18th edition of International Telemedicine Conference was organized in Kochi, Kerala State from 10th November to 12th November 2022 which was hosted by Telemedicine Society of India in Kochi

Q6-Where was the 42nd International Congress of INCA inaugurated?

Answer – Dehradun
Recently 42nd International Congress of Indian National Cartographic Association INCA was organized by National Hydrographic Office NHO at Dehradun from 9th November to 11th November 2022.

Q7-Who is on Karnataka, Tamil Nadu, Andhra Pradesh and Telangana tour recently?

Answer – Narendra Modi
Recently from 11 November 2022, Prime Minister of India Narendra Modi is on a tour of Tamil Nadu, Karnataka, Andhra Pradesh and Telangana, he unveiled a 108 feet bronze statue of Nadaprabhu Kempegowda and also inaugurated Terminal 2 of Kempegowda International Airport.

Q8-Who organized the Walong fair recently?

Answer – Indian Army
Recently, on 9 November 2022, a get together was organized by the Indian Army in Walong circle of Arunachal Pradesh involving the local population.

Q9-Recently who has won bronze medal in 2022 ASBC Championship?

Answer – Govind and Sumit
Recently Sumit and Govind have won bronze medal in 2022 ASBC Asian Boxing Championship held in Amman, Jordan on 10 November 2022.

Q10- Recently Navi Technologies has chosen whom as its brand ambassador?

Answer – M S Dhoni
Recently cricketer M S Dhoni has been roped in by Navi Technologies Limited as its new brand ambassador. The firm will sell financial products like home loans and general insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *