Daily Current Affairs

13 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 13 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 13 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

13 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has successfully deployed 34 satellites?

Answer – OneWeb
Indian Airtel backed OneWeb has successfully deployed 34 satellites by Arianespace from Guyana Space Center in Kourou, French Guiana recently on 10 February 2022

Q2-Which day is celebrated as the 272nd birth anniversary of freedom fighter Tilka Manjhi?

Answer – 11 February 2022
Recently, 11 February 2022 has been celebrated as the 272nd birth anniversary of freedom fighter Tilka Manjhi. He led the famous Santhal Hul against the British in the year 1784 and organized the tribals into an army

Q3-Which day is celebrated as ‘National Agriculture Liberation Day’?

Answer – 10 February 2022
Recently 10 February 2022 has been observed as ‘National Agriculture Liberation Day’ to raise awareness about intestinal worms, their types, their prevention techniques in growing children and in children between 1 to 19 years of age. Celebrated to achieve complete eradication of soil-transmitted worms

Q4-Recently who has given ‘National Awards’ for Innovation in Educational Administration?

Answer – Dr. Subhash Sarkar
Recently on 10th February 2022 the Minister of State for Education Dr. Subhash Sarkar presented the 5th National Awards for Innovation and Good Practices in Educational Administration

Q5-Which day is celebrated as the 54th death anniversary of Pandit Deendayal Upadhyaya?

Answer – 11 February 2022
Every year 11th February is celebrated as the 54th death anniversary of Pandit Deendayal Upadhyay and in the year 2022 his 54th death anniversary has been celebrated

Q6-Which day is observed as International Day for Women and Girls in Science?

Answer – 11 February 2022
Every year 11 February is observed as the International Day for Women and Girls in Science. This day is celebrated to recognize the role of women and girls in science not only as beneficiaries but as representatives of change.

Q7-Recently who has won the ESPNcricinfo ‘Captain of the Year’ award 2022?

Answer – Kane Williamson
Recently New Zealand captain Kane Williamson has been chosen as the Captain of the Year at the 15th Annual ESPNCricinfo Awards 2022

Q8-Recently who has won the ESPNcricinfo Test Batting Award 2022?

Answer – Rishabh Pant
Rishabh Pant has recently won the Top Test Batting Award 2022 for his series-winning innings of 89 against Australia at the 15th Annual ESPNCricinfo Awards in February 2022 at Brisbane

Q9-Luc Mantagrier passed away recently, which virus did he discover?

Answer – HIV virus
Recently on February 10, 2022, French virologist Luc Montagrier, who discovered the pathogen virus of AIDS, passed away, he was awarded the Nobel Prize in the year 2008

Q10-Recently who has been elected as the Chief Justice of Madras High Court?

Answer – Munishwar Nath
Recently on 10 February 2022, the Law Ministry has appointed Justice Munishwar Nath Bhandari as the Chief Justice of Madras High Court

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *