Daily Current Affairs

13 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 13 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 13 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

13 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Where has a frozen lion cub found to be 40 thousand years old?

Answer – Stockholm
Researchers at the Center for Paleogenetics have found a 40,000-year-old frozen mummy of an extinct Kew lion cub in Stockholm, the best-preserved Ice Age animal yet found

Q2-Which state has announced to celebrate the birth anniversary of ‘Raja Rajendra Chola’ from the year 2022?

Answer – Tamil Nadu
Tamil Nadu state government has announced to celebrate the birth anniversary of ‘Raja Rajendra Chola’ from the year 2022. Raja Rajendra Chola was the ruler of 1000 years old Chola kingdom and the son of Rajaraja Chola

Q3-Which airport in India has featured in the top 50 airports?

Answer – Indira Gandhi International Airport (Delhi)
Indira Gandhi International Airport (Delhi) has featured in the top 50 best airports in the world in the 2021 Skytrax World Airport Awards rankings, and Hyderabad, Mumbai and Bangalore have been ranked among the world’s 100 best airports

Q4-On which day the Minister of Youth Affairs and Sports ‘Anurag Singh Thakur’ distributed the National Youth Awards?

Answer – 12 August 2021
Youth Affairs and Sports Minister ‘Anurag Singh Thakur’ has distributed a total of 22 National Youth Awards in individual and organization categories of National Youth Awards 2017-18 and 2018-19 in New Delhi on 12th August 2021

Q5-Who has inaugurated the 7th IBSA Academic Forum?

Answer – Dr. Rajkumar Ranjan Singh
The 2 day 7th IBSA Academic Forum has been inaugurated by the Minister of State for External Affairs Dr. Rajkumar Ranjan Singh on 12th August 2021, it is organized by RIS for Research and Information System for Developing Countries

Q6- On which day will Prime Minister Narendra Modi address the Investors Summit in Gujarat?

Answer – 13 August 2021
On 13 August 2021, PM Narendra Modi will address the Investors Summit in the state of Gujarat through video conferencing, which is being organized by the Gujarat State Government and the Union Ministry of Road Transport and Highways

Q7-Which state government has tied up with IB Board?

Answer – Delhi
Delhi State Government has tied up with International Baccalaureate ‘IB’ Board for the upcoming Delhi Board of School Education ‘DBSC’ IB Board is an International Board of Education which is associated with some of the best schools in India and around the world

Q8-Which state government has announced Onam bonus for government employees?

Answer – Kerala
On 11 August 2021, the Kerala State Government has announced a bonus of Rs 4,000 to government employees for the Onam festival and a special festival allowance of Rs 2,750 to those employees who are not eligible for the bonus

Q9-What is the rank of India in the Youth Development Index?

Answer – 122nd
According to the information released by the Commonwealth Secretariat in London on 10 August 2021, India has been ranked 122nd in the new Global Youth Index measuring the status of youth among 181 countries and Singapore is at the top

Q10-Which day is celebrated as ‘International Youth Day’?

Answer – 12 August 2021
12 August is celebrated every year as ‘International Youth Day’. In the year 1999, it was decided by the United Nations to celebrate 12 August as International Youth Day

Q11- With which country has Russia conducted joint military exercises?

Answer – China
On 9 August 2021, Russia and China have started the largest joint military exercise between the two countries in the north-central Ningxia region, in this military exercise 10,000 ground troops and air forces from both Russia and China participated

Leave a Reply

Your email address will not be published.