Daily Current Affairs

12 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 12 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 12 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

12 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has been elected as the head of the Public Health Agency of Canada?

Answer – Harpreet Kochhar
Senior Indo-Canadian Scientist Dr. Harpreet Kochhar has been elected as the next President of the Public Health Agency of Canada known as ‘PHAC’

Q2-Who has presented ‘Gallantry Medal’ to ICG personnel?

Answer – Rajnath Singh
Defense Minister of India Rajnath Singh has awarded Gallantry and Meritorious Service Medal to Indian Coast Guard ‘ICG’ personnel on 09 October 2021

Q3-Which day is celebrated as ’72nd Territorial Army Day’?

Answer – 09 October 2021
Territorial Army has celebrated its 72nd Raising Day on 09 October 2021. Territorial Army came into existence on 18 August 1948 under the Territorial Army Act

Q4-Which day is observed as ‘World Day Against Death Penalty’?

Answer – 10 October 2021
Every year 10 October is celebrated as ‘World Day Against the Death Penalty’ for the first time this day was organized by the World Coalition Against the Death Penalty in the year 2003

Q5-Recently the former President of which country ‘Abolhasan Bani-Sadar’ passed away?

Answer – Iran
After the Islamic Revolution of 1979, Iran’s first President ‘Abolhassan Bani-Sadr’ passed away recently in October 2021

Q6-Recently who has been elected as the President of ‘CEAMA’?

Answer – Eric Braganz
Recently Eric Braganz has been elected as the President of Consumer Electronics & Appliances Association ‘CEAMA’ for a term of 2 years

Q7-Recently who has been elected as the MD of ‘India Ports Global’?

Answer – Captain Alok Mishra
Recently the government has selected Captain Alok Mishra as the Managing Director of India Ports Global Limited

Q8- When is ‘World Mental Health Day’ celebrated?

Answer – 10 October 2021
Every year 10 October is celebrated as ‘World Mental Health Day’ The main objective of celebrating this day is to raise awareness about mental health issues all over the world

Q9- By whom was the industry body ‘Indian Space Association’ launched?

Answer – Narendra Modi
The industry body ‘Indian Space Association’ was launched by the Prime Minister of India, Narendra Modi on 11 October 2021, Indian Space Association is a group of space and satellite companies

Q10-Who has created a Guinness record by singing a song in 120 languages?

Answer – Sucheta Satish
16-year-old Sucheta Satish has set a record for singing a song in 120 languages ​​at an event held at the Indian Consulate in Dubai on 19 August 2021 and on 07 October 2021, Sucheta Satish was given a certificate and commendation in Dubai

Leave a Reply

Your email address will not be published.