Daily Current Affairs

11 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 11 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 11 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

11 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has inaugurated ‘Chippi Airport’?

Answer – Maharashtra
On 09 October 2021 the Chief Minister of Maharashtra State ‘Uddhav Thackeray’ has inaugurated a new Greenfield ‘Chippi Airport’ at Sindhudurg

Q2- Which state has only one teacher in 2,631 schools out of 59,152 schools?

Answer – Tamil Nadu
Recently UNESCO has revealed in its ‘No Teacher No Class: State of Education Report for India-2021’ that out of 59,152 schools in Tamil Nadu state, 2,631 schools have only one teacher

Q3-Which filmmaker has been selected for the ‘Satyajit Ray Award’?

Answer – Bezwada Gopal
Telugu filmmaker Bezwada Gopal has been selected for the fourth ‘Satyajit Ray Award’ for his overall contribution to Indian cinema

Q4-Which day is celebrated as ‘World Post Day’?

Answer – 09 October 2021
Every year 09 October 2021 is celebrated as ‘World Post Day’ This day was declared by the UPU Congress held in Tokyo, Japan in the year 1969

Q5- Which space agency’s ‘Perseverance Rover’ has shown the existence of ancient river delta on Mars?

Answer – NASA
Space agency ‘NASA’ rover ‘Perseverance’ has sent its first image of a 3.7 billion year old ancient river delta on Mars to Earth

Q6- In which state ‘National River Animal Husbandry Program’ has been inaugurated?

Answer – Uttar Pradesh
On 08 October 2021, the Union Minister for Fisheries, Animal Husbandry and Dairying ‘Purushottam Rupala’ has started the river animal husbandry program at Brijghat of Mukteshwar, Garh Mukteshwar in the state of Uttar Pradesh.

Q7-Who has won Air India’s bid of Rs 18,000 crore?

Answer – Tata Sons
Recently on 08 October 2021, Tata Sons has won the bid to acquire national carrier Air India for Rs 18,000 crore

Q8- On which day did the Prime Minister of Denmark visit India for 3 days?

Answer – 09 October 2021
On 09 October 2021, the Prime Minister of Denmark ‘Mate Fredriksson’ was on a 3-day visit to India, during this visit he met the President of India, Ram Nath Kovind and held bilateral talks with the Prime Minister of India, Narendra Modi

Q9-Recently who has resigned from the post of CFO of Airtel?

Answer – Badal Bagri
Recently, Badal Bagri, Chief Financial Officer of Bharti Airtel has resigned from the post of ‘CFO’ and now Soumen Ray will be in his post from 21st December 2021

Q10-Who has taken charge as the Vice Chancellor of Delhi University?

Answer – Yogesh Singh
Yogesh Singh has taken over as the Vice Chancellor of Delhi University ‘DU’ on 08 October 2021 Yogesh Singh has become the 23rd Vice Chancellor of Delhi University ‘DU’

Leave a Reply

Your email address will not be published.