Daily Current Affairs

11 March 2023 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 11 March 2023 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 11 March 2023 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

11 March 2023 Current Affairs In English

Q1- In which state the five-day Yashang festival has started recently?

Answer – Manipur
Yashang festival has started recently in the state of Manipur on 7 March 2023. This festival lasts for 5 days. This festival is celebrated for 5 days in the month of Basant.

Q2-Recently which country’s Prime Minister Anthony Albanese has arrived on a four-day visit to India?

Answer – Australia
Recently on 8 March 2023 Prime Minister of Australia Anthony Albanese arrived in India on a four-day visit for the India-Australia summit, the India-Australia summit will conclude on 11 March 2023

Q3-Indian Railways will start Bharat Gaurav train till where from Mumbai?

Answer – Madurai
Recently Bharat Gaurav Tourist Train from 9th March 2023 Bharat Gaurav train is being started between Mumbai to Madurai under ‘Dekho Apna Desh’ initiative by Government of India with the aim of promoting domestic tourism.

Q4- Where was the first meeting of the Central Asia JW Group on Afghanistan held recently?

Answer – India
Recently the first meeting of India-Central Asia Joint Working Group on Afghanistan was held in New Delhi, India in March 2023 in which officials from Uzbekistan, Tajikistan, Turkmenistan, Kyrgyz Republic, Kazakhstan and India participated

Q5-Recently who has become the first Indian-American judge in New York Court?

Answer – Arun Subramaniam
Recently, Indian-American Arun Subramaniam has been selected as the first South Asian District Judge of the Southern District of New York.

Q6-Recently who has inaugurated the workshop on bamboo sector development?

Answer – Narendra Singh Tomar
Recently the National Workshop on Bamboo Sector Development has been inaugurated by the Minister of Agriculture and Farmers Welfare Narendra Singh Tomar in New Delhi on 10th March 2023 with the objective of identifying areas for transformation and improvement in the bamboo industry.

Q7- In which state Bhumchu festival has been concluded recently?

Answer – Sikkim
Recently Bhumchu festival has been concluded in the state of Sikkim. This festival is celebrated for 2 days starting from the 14th day of the first month of the Tibetan lunar calendar.

Q8- Recently Satish Kaushik passed away, he was a famous?

Answer – Actor
Recently in March 2023 veteran actor and director Satish Kaushal passed away who has made a mark for himself by working in more than 100 films. He won ‘Filmfare Best Comedian’ for his film Ram Lakhan in 1990 and Saajan Chale Sasural in 1997. Award has also been received

Q9-Recently on which day the Indian Army has hoisted the national flag in the mountainous Doda district of Jammu and Kashmir?

Answer – March 9, 2023
Recently on 9 March 2023 the Indian Army has installed the iconic national flag on a 100 feet high pole in the hilly Doda district of Jammu and Kashmir

Q10-Recently which country has allowed women to be recruited in military services for the first time in 25 years?

Answer – Colombia
Recently, Colombia has allowed for the first time in 25 years to recruit women in military services, under which a group of 1296 women are to be included in the Colombian army in February 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *