Daily Current Affairs

11 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 11 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 11 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

11 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which state government has announced to open 5 medical colleges in tribal areas?

Answer – Gujarat
The state government of Gujarat has given approval to open 5 new medical colleges in the tribal areas of the state. So far Rs 90,000 crore has been spent for various works in the tribal areas

Q2- Who has been chosen by Cashify as its new brand ambassador?

Answer – Rajkumar Rao
Cashify has roped in Rajkumar Rao as its new brand ambassador Cashify is a re-commerce marketplace that buys and sells used mobile and electronic items

Q3-Which state government has announced to develop an app for tourists?

Answer – Delhi
The Tourism Department of Delhi State Government is developing a mobile app for the tourists which will brand Delhi as a tourist destination

Q4-Judge of which High Court ‘Justice P Keshav Rao’ passed away?

Answer – Telangana
Recently Justice P Keshava Rao, Judge of Telangana High Court passed away in August 2021 Justice P Keshava Rao was serving as Judge of Telangana High Court since 21 September 2017

Q5- On which day the CII Annual Meeting will be held?

Answer – 11 August 2021
On August 11, 2021, the annual meeting of the Confederation of Indian Industry (CII) 2021 will be addressed by Prime Minister Narendra Modi, this meeting will be held for two days ’11-12 August 2021′

Q6-Which day is celebrated as ‘World Lion Day’?

Answer – 10 August 2021
10 August is celebrated every year as ‘World Lion Day’. The main objective of celebrating this day is to raise awareness about lions and mobilize support for their protection and conservation

Q7-Recently the book ‘The Great Hindu Civilization: Achievement Neglect Bias and the Way Forward’ authored by whom was released?

Answer – Diplomat Pawan K Verma
Recently, on 9 August 2021, the book ‘The Great Hindu Civilization: Achievement Neglect Bias and the Way Forward’ written by diplomat Pawan K Verma has been released

Q8-Recently ‘Commodore Kasaragod Patnashetty Gopal Rao’ passed away, was he a famous?

Answer – War Hero
Maha Vir Chakra recipient and 1971 war hero ‘Commodore Kasaragod Patnashetty Gopal Rao’ passed away recently in August 2021 and also received the Veer Seva Medal

Q9-Who presided over the Open Debate of UNSC?

Answer – Narendra Modi
During the Open Debate of the United Nations Security Council, Prime Minister Narendra Modi proposed 5 basic principles on 9 August 2021 to enhance maritime security

Q10- In which city the first CNG bus was launched?

Answer – Kolkata
The first CNG bus was launched on the streets of Kolkata city on 9th August 2021, now two buses will be run for trial and if found operationally viable then it will be extended

Leave a Reply

Your email address will not be published.