Daily Current Affairs

11-12 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 11-12 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 11-12 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

11-12 September 2021 Current Affairs In English

Q1-In the recent past, which country’s foreign minister has met Smriti Irani?

Answer – Australia
Recently on 10 September 2021, Union Minister for Women and Child Development, Smriti Zubin Irani has met Foreign Minister of Australia and Minister of Women, Ms. Maris Payne

Q2- In which city Narendra Modi has virtual inauguration of ‘Sardardham Bhawan’?

Answer – Ahmedabad
Prime Minister Narendra Modi has done a virtual inauguration of ‘Sardardham Bhawan’ through a video conferencing in Ahmedabad city of Gujarat state on 11 September 2021

Q3-Who has been elected as the Vice President of Gandhi Smriti and Darshan Samiti?

Answer – Vijay Goel
Former Union Minister Vijay Goel has been elected as the Vice-Chairman of Gandhi Smriti and Darshan Samiti

Q4-Vice President Venkaiah Naidu has visited which state for 2 days?

Answer – Puducherry
Vice President Venkaiah Naidu is on a 2-day visit to the Union Territory of Puducherry on 12 September 2021. He will inaugurate Rs 7.67 crore solar power at the centrally administered JIPMER

Q5-In which state the agricultural festival ‘Nuakhai’ has been celebrated?

Answer – Odisha
The state of Odisha has celebrated its important agricultural festival ‘Nuakhai’ on 11th September 2021. According to the custom of this festival, people offer new grains of crops to the deities before their consumption

Q6-President Ram Nath Kovind visited which city on 11th September 2021?

Answer – Prayagraj
On 11 September 2021, President Ram Nath Kovind visited Prayagraj in Uttar Pradesh and laid the foundation stone of the new building complex of Uttar Pradesh National Law University and Allahabad High Court

Q7-Who has inaugurated the ‘Microgrid System’ in the city of Delhi?

Answer – Satyendra Jain
The city’s first urban microgrid system, set up at Shivalik in Malviya Nagar, Delhi, has been inaugurated by Delhi’s Energy Minister Satyendar Jain, which will save 115 tonnes of carbon dioxide every year

Q8-Who has launched an application for e-waste management?

Answer – NDMC
North Delhi Municipal Corporation ‘NDMC’ has launched a web application for the management of electronic waste

Q9-Who has been elected as the chairman of NCS?

Answer – Sardar Iqbal Singh Lalpura
Sardar Iqbal Singh Lalpura has been elected as the Chairman of National Commission for Minorities Sardar Iqbal Singh Lalpura is also a former IPS officer

Q10-Which day is celebrated as ‘Mahakavi Diwas’ in the state of Tamil Nadu?

Answer – 11 September 2021
Tamil Nadu State Government has celebrated the death anniversary of poet and freedom fighter Subramaniam Bharathi as ‘Mahakavi Diwas’ on 11 September 2021.

Q11-Prime Minister Narendra Modi will launch ‘Parliament TV’ on which day?

Answer – 15 September 2021
On 15 September 2021, Prime Minister Narendra Modi is going to launch a new channel ‘Parliament TV’ by combining Rajya Sabha TV and Lok Sabha TV

Q12-Recently the Government of India has signed a loan agreement of how many million dollars with ADB Bank?

Answer – $112 million
Recently the Government of India has signed a loan of $112 million with the Asian Development Bank ‘ADB’

Q13-Which state’s Chief Minister Vijay Rupani has resigned from his post?

Answer – Gujarat
On 11 September 2021, Chief Minister of Gujarat state Vijay Rupani suddenly resigned from his post without giving any reason, Vijay Rupani is the third Chief Minister of BJP to resign

Leave a Reply

Your email address will not be published.