Daily Current Affairs

10 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 10 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 10 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

10 October 2021 Current Affairs In English

Q1- On which day ‘Mysore Dussehra festival’ was inaugurated in Karnataka?

Answer – 07 October 2021
On 07 October 2021, former Chief Minister of Karnataka state and senior BJP leader M.S. Krishna has inaugurated the world famous Mysore Dussehra festival at Chamundi Hills

Q2-Which day is observed as ‘World Egg Day’?

Answer – 08 October 2021
Every year the second Friday of October is celebrated as ‘World Egg Day’ for the year 2021. This day is celebrated on 08 October 2021. The main objective of celebrating this day is to spread awareness about its benefits

Q3-Which day is observed as ‘World Investor Week’?

Answer – 04 to 10 October 2021
The International Securities Commission Organization ‘IOSCO’ is observed from 04 to 10 October 2021 as ‘World Investor Week’ to spread awareness about the importance of investor education and protection

Q4-Recently the Delhi government has imposed a fine of Rs 5 lakh on which company?

Answer – Larsen & Toubro ‘L&T’
Recently the Delhi government has imposed a fine of Rs 5 lakh on Larsen & Toubro ‘L&T’ company for violation of dust control norms as part of its anti-dust campaign

Q5-India and which country have jointly started the ‘Ajeya Warrior’ exercise in Uttarakhand?

Answer – United Kingdom ‘UK’
On 07 October 2021, India and the United Kingdom ‘UK’ have started a 2-week military exercise ‘Ajeya Warrior’ in Chaubatia, Uttarakhand state

Q6-Which first Indian woman has won silver medal in WWC?

Answer – Anshu Malik
In the World Wrestling Championship ‘WWC’ on 07 October 2021, the first Indian woman Anshu Malik has illuminated the name of India by winning a silver medal

Q7-Which state government has announced the launch of ‘Mission Kavach Kundal’?

Answer – Maharashtra
Maharashtra State Government has announced the launch of ‘Mission Kavach Kundal’ to vaccinate from 08 to 14 October 2021 with the aim of a special vaccination campaign against Kovid-19, under this mission 15 lakh people will be vaccinated daily.

Q8-Which day is celebrated as ’89th Indian Air Force Day’?

Answer – 08 October 2021
08 October 2021 is celebrated as ’89th Indian Air Force Day’ Every year this day is celebrated at Hindon Air Force Station in Ghaziabad, Uttar Pradesh

Q9-Who has been given the ‘Nobel Prize 2021’ for Literature?

Answer – Abdul Razak Gurnah
Professor Abdulrazak Gurnah of the University of Kent has been awarded the ‘Nobel Prize 2021’ for Literature In the year 1994, his novel ‘Paradise’ was selected for the Booker Prize

Q10-Whose book ‘The Custodium of Trust’ will be released?

Answer – Rajnish Kumar
The book ‘The Custodium of Trust’ by former chairman of State Bank of India ‘SBI’ Rajnish Kumar will be released on 18 October 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.