Daily Current Affairs

10 March 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 10 March 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 10 March 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

10 March 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently ‘SLINEX’ naval exercise was organized between India and which country?

Answer – Sri Lanka
Recently India and Sri Lanka have conducted the first edition of the 9th ‘SLINEX’ naval exercise in Visakhapatnam between 07-08 March 2022 and its second edition will be conducted from 09-10 March 2022

Q2-Recently which day has been celebrated as ‘International Women’s Day’?

Answer – 08 March 2022
Recently 08 March 2022 has been celebrated as ‘International Women’s Day’ This day recognizes the economic, social, cultural and political achievements of women

Q3-Recently who has become the ’23rd Female Chess Grandmaster’?

Answer – Priyanka Nutkki
Recently, 19-year-old Priyanka Nutkki has become the 23rd female chess grandmaster, achieving her final WGM-norm in the 47th National Women’s Chess Championship of MPL

Q4-Recently by whom the ‘Donate-a-Pension’ campaign has been started?

Answer – Bhupendra Yadav
Recently, the ‘Donation-e-Pension’ campaign has been started by the Union Labor and Employment Minister Bhupendra Yadav under the Pradhan Mantri Shram Yogi Maan-Dhan ‘PM-SYM’ scheme.

Q5-Where is the fifth United Nations Environment Assembly ‘UNEA-5’ held recently?

Answer – Nairobi ‘Kenya’
Recently in Kenya, Nairobi, the 5th United Nations Environment Assembly ‘UNEA-5’ has been chaired by the United Nations Environment Program and Union Environment Minister Bhupendra Yadav participated in it from India’s side

Q6-Recently who has started a special entrepreneurship promotion campaign called ‘Samarth’ for women?

Answer – Narayan Rane
Recently, Minister for Micro, Small and Medium Enterprises Narayan Rane has launched a special entrepreneurship promotion campaign for women named ‘Samarth’, on the occasion of International Women’s Day 2022

Q7-Recently who has become the first woman to play 6 World Cups?

Answer – Mithali Raj
Recently on 06 March 2022 Mithali Raj has become the third cricketer and the first woman cricketer to participate in 6 World Cups along with Javed Miandad and Sachin Tendulkar of Pakistan

Q8- Whose biography ‘The Queen of Indian Pop’ has been released recently?

Answer – Usha Uthup
Recently released biography titled ‘The Queen of Indian Pop: The Authorized Biography of Usha Uthup’ this biography throws light on her life journey as a singer

Q9-Recently who has surpassed Kapil Dev’s record of 434 Test wickets?

Answer – Ravichandran Ashwin
Recently on 06 March 2022, in the second test cricket match against Sri Lanka, India’s spinner Ravichandran Ashwin has overtaken Kapil Dev’s record of 434 test wickets.

Q10-Recently from which day the government has approved the continuation of the Swatantra Sainik Samman Yojana ‘SSSY’?

Answer – 31 March 2022
Recently from March 31, 2022, the government has approved the continuation of the Swatantrata Sainik Samman Yojana ‘SSSY’ and its components for the financial year 2021-22 to 2025-26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *