Daily Current Affairs

10 January 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 10 January 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 10 January 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

10 January 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has inaugurated the 9th edition of North East Festival?

Answer – Jagdish Mukhi
Recently on 07 January 2022, the Governor of Assam State, Jagdish Mukhi has inaugurated the 9th edition of North East Festival ‘NEF’ in an event organized in Guwahati

Q2-Who has been chosen as the new police chief of Punjab?

Answer – V.K. Bhavra
Recently, 1987 batch Indian Police Service ‘IPS’ officer V.K. Bhavra has been elected as the new Director General of Police ‘DGP’ by the Punjab Government

Q3-Recently which cricketer has announced his retirement from Test cricket?

Answer – Danushka Gunathilaka
Recently on 08 January 2022, Sri Lankan batsman Danushka Gunathilaka has announced his retirement from Test cricket.

Q4- Recently ‘Sydney Poitier’ passed away, what was he famous for?

Answer – Actors
Recently ‘Sydney Poitier’ passed away in January 2022, Poitier was the first black to win the Best Actor Oscar for his role in ‘Lilies of the Field’ in the year 1963

Q5-Recently, who has been approved by the Sports Ministry’s MOC to be included in ‘TOPS’?

Answer – Mohammad Arif Khan
Recently in January 2022 in Beijing, China, the Target Olympic Podium Scheme ‘TOPS’ approved by the Mission Olympic Cell ‘MOC’ of the Ministry of Sports to include Alpine skiing athlete Mohammad Arif Khan in the core group till the Winter Olympics is

Q6-After two and a half years India has resumed export of mangoes to which country?

Answer – America
Recently, India will export mangoes to America again under a new agreement between the US Department of Agriculture and India’s Department of Agriculture and Farmers Welfare ‘DAC&FW’.

Q7-Recently with whom has the World Food Program signed an agreement?

Answer – Akshaya Patra Foundation
Recently a Memorandum of Understanding has been signed between World Food Program in India and Akshaya Patra Foundation in New Delhi on 03 Jan 2022

Q8-Who has projected the economic growth rate to be 9.2% for the year 2021-22?

Answer – National Statistics Office ‘NSO’
According to the recently released National Statistical Office ‘NSO’ report on 07 January 2022, India’s economy will return to growth in the year 2021-22 and is projected to be 9.2% as against 7.3% in the previous financial year

Q9- Recently ‘Sindhutai Sapkal’ passed away, what was she famous for?

Answer – philanthropist
Recently ‘Sindhutai Sapkal’, popularly known as the mother of orphans, passed away, she adopted and took care of more than a thousand orphan children in 40 years

Q10-In which country the new coronavirus variant ‘IHU’ has been identified?

Answer – France
Recently in January 2022, French scientists have identified a new strain of Kovid-19 named ‘IHU’ or B.1.640.2 variant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *