Daily Current Affairs

10 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 10 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 10 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

10 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently Sharda Menon passed away, what was she famous for?

Answer – psychotherapist
Recently in December 2021, the great Sharda Menon, who was called India’s first female psychiatrist, passed away. Sharda Menon has been honored with many awards including Padma Bhushan in the year 1992

Q2-Which country has become the first country to adopt a working week of four and a half days?

Answer – UAE
The United Arab Emirates has announced to change the existing five-day working week to four and a half days with effect from January 01, 2021

Q3-Recently which Navy squadron has been awarded ‘President Standard’?

Answer – Ran Nath Kovind
Recently, on 08 December 2021 at the Naval Dockyard, Mumbai, President Rana Nath Kovind has awarded the ‘President Standard’ to the 22nd Missile Vessel Squadron

Q4-Deputy Chief of Army Staff Lt Gen CP Mohanty is visiting which country?

Answer – Qatar
Recently on 08 December 2021, Lieutenant General CP Mohanty, Deputy Chief of the Army Staff, has left for a 2-day visit to Qatar

Q5- Recently who has been honored with Jnanpith Award?

Answer – Sapphire Phukan
Recently Assamese poet Nilamani Phukan has been awarded the Jnanpith Award for 2020 and Konkani writer Damodar Moujo has won the award for the year 2021

Q6-The Central Government has signed 2 loan agreements with Asian Development Bank of how many crore rupees?

Answer – Rs 2,074 crore
Recently the central government has signed 2 loan agreements with Asian Development Bank ‘ADB’ for a water sanitation program in the state of Uttarakhand and an affordable housing project in Tamil Nadu

Q7- Recently who has successfully test-fired a short-range surface-to-air missile?

Answer – DRDO
DRDO has successfully test-fired the vertically launched Short Range Surface to Air Missile ‘VL-SRSAM’ from the Integrated Test Range ‘ITR’ at Chandipur off the coast of Odisha recently

Q8-Recently who has started ‘Cyber ​​Security Skills Program’ in India?

Answer – Microsoft
Recently on 07 December 2021, Microsoft has launched the first of its kind ‘Cyber ​​Security Skills Program’, it aims to skill more than 1 lakh learners by 2022

Q9-Recently who has started ‘She is a Changemaker’ program for women?

Answer – National Commission for Women ‘NCW’
Recently on 07 December 2021, National Commission for Women ‘NCW’ has launched an all India capacity building program ‘She is a Changemaker’ program

Q10-Recently which day has been observed as ‘SAARC Charter Day’?

Answer – 08 December 2021
Every year 08 December is celebrated as the ‘SAARC Charter Day’ for the South Asian Association for Regional Cooperation in the year 1985, during the first summit of the grouping on 08 December, the SAARC Charter was adopted in Dhaka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *