Daily Current Affairs

09 December 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 09 December 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 09 December 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

09 December 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has inaugurated AIIMS in Gorakhpur?

Answer – Narendra Modi
Recently, on 07 December 2021, the Prime Minister of India, Narendra Modi has inaugurated the All India Institute of Medical Sciences ‘AIIMS’ in Gorakhpur

Q2-Which country has approved euthanasia device for ‘painless death’?

Answer – Switzerland
Recently Switzerland has reportedly approved the use of a suicide pod called Sarco Capsule. This capsule allows one to kill oneself relatively painlessly by giving hypoxia and hypocapnia

Q3-Foreign Secretary Harsh Vardhan Shringla is on a 2-day visit to which country?

Answer – Dhaka
Recently, on 07 December 2021, Foreign Secretary Harsh Vardhan Shringla has gone to Dhaka on a 2-day official visit, Secretary Harsh Vardhan will hold a meeting with Bangladesh Foreign Secretary Masood bin-Momen

Q4-Recently who has been honored with the ‘Asia’s Most Creative Entrepreneur’ award in Dubai?

Answer – Vivek Paul
Recently, Vivek Paul has been honored with ‘Asia’s Most Creative Entrepreneur’ award at the 15th edition of Asia Africa Business and Social Forum 2021 ‘AABSF’ in Dubai recently

Q5-Which day is observed as ‘International Civil Aviation Day’?

Answer – 07 December 2021
Every year 07 December is celebrated as ‘International Civil Aviation Day’ This day is celebrated to inform people about the importance of International Civil Aviation Organizations

Q6-Which day is observed as ‘Armed Forces Flag Day’?

Answer – 07 December 2021
Every year 07 December 2021 is celebrated as ‘Armed Forces Flag Day’ in India. This organization was formed on 28 August 1949 under the chairmanship of the then Defense Minister of India, the committee decided to celebrate Flag Day on 07 December every year. was

Q7-Which day is observed as ‘World Soil Day’?

Answer – 05 December 2021
Every year 05 December is celebrated as ‘World Soil Day’ This day is celebrated to raise awareness about the importance of soil for the sustenance of life on earth

Q8-Recently who has been elected as the President of ‘FICCI’?

Answer – Sanjeev Mehta
FICCI has announced that Sanjiv Mehta will be elected as the President of Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry ‘FICCI’ on 18th December 2021.

Q9-Recently who has been elected as the MD and CEO of Ujjivan Small Finance Bank?

Answer – Ittira Davis
Recently Ittira Davis has been selected as Managing Director and Chief Executive Officer ‘CEO’ by Ujjivan Small Finance Bank for a period of 3 years

Q10-Which woman has won the women’s singles title at the ITF World Tour Championship?

Answer – Pranjala Yadlapalli
Recently, Pranjala Yadlapalli has won the women’s singles title in the ‘KSLTA ITF’ World Tour Championship by defeating Sowjanya Bhaviseti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.