Daily Current Affairs

09 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 09 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 09 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

09 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who announced a cash reward of Rs 1 crore to gold medalist ‘Neeraj Chopra’?

Answer – BCCI
BCCI has announced a cash reward of 1 crore to gold medalist ‘Neeraj Chopra’ and BCCI has announced a cash prize for India’s medal winners in Tokyo Olympics

Q2-Narendra Modi has announced to release the next installment under ‘PM-Kisan-Yojana’ on which day?

Answer – 9 August 2021
On 9 August 2021, Prime Minister Narendra Modi has announced the release of the next installment under the Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi ‘PM-Kisan-Yojana’ through video conferencing

Q3-Who has won bronze medal in wrestling in Tokyo Olympics?

Answer – Bajrang Punia
Indian wrestler Bajrang Punia defeated Daulat Niyazbekov of Kazakhstan to win bronze medal in men’s freestyle 65kg wrestling at Tokyo Olympics

Q4-Who has won gold medal in javelin throw at Tokyo Olympics?

Answer – Neeraj Chopra
Neeraj Chopra won the gold medal in men’s javelin throw at the Olympic Games, becoming the first Indian athlete to win a gold medal and India’s second Olympic gold medalist

Q5-Which country has added 5 Islamic terrorists to the terrorist list?

Answer – America
The US State Department has announced the addition of 5 alleged Islamic terrorists to its Specially Designated Global Terrorist List

Q6- On which day the 79th anniversary of ‘Quit India Movement Day’ is celebrated?

Answer – 8 August 2021
The 79th anniversary of ‘Quit India Movement Day’ is celebrated on 8 August 2021. In the year 1942, Indian freedom fighters started the Quit India Movement

Q7-Which state has constituted Women’s Grievance Committee?

Answer – Rajasthan
The State Government of Rajasthan has constituted a three tier Women Grievance Redressal Committee to monitor all cases of complaints related to women

Q8-Which state has approved scholarship for tribal students?

Answer – Jammu and Kashmir
In the current financial year 2022, Jammu and Kashmir has sanctioned more than Rs 30 crore for scholarships for tribal students

Q9-Who inaugurated the ‘Weavers Service Center’ on the 7th National Handloom Day?

Answer – Piyush Goyal
On 7th National Handloom Day, Union Minister Piyush Goyal inaugurated Design Resource Center at Kancheepuram, Tamil Nadu and Weavers Service Center building in Raigad, Chhattisgarh

Q10- By whom the postage stamp has been issued on 7th August 2021?

Answer – Venkaiah Naidu
A commemorative postage stamp on Hon’ble Chaman Lal has been released by the Vice President of India, Venkaiah Naidu in New Delhi on 7th August 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.