Daily Current Affairs

08 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 08 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 08 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

08 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been chosen by Fire-bolt as its brand ambassador?

Answer – Virat Kohli
Recently Virat Kohli has been selected by Fire-bolt as its brand ambassador Now Virat Kohli will participate in various marketing and endorsement campaigns of the indigenous brand

Q2- Which country’s film crew has reached orbit to make the first film in space?

Answer – Russia
Russian actress ‘Yulia Peresild’ and a film director ‘Klim Shipenko’ have gone into space with the aim of making the world’s first film in orbit

Q3-Recently the Deputy Foreign Minister of which country has visited India for a 3-day visit?

Answer – America
US Deputy Secretary of State ‘Wendy Sherman’ arrives in New Delhi on a 3-day visit to India on 05 October 2021

Q4-Unnat Green War Room App has been launched by?

Answer – Government of Delhi
Delhi State Government has launched an advanced Green War Room application on 05 October 2021 to address environmental issues in the national capital

Q5-In which state India’s first ‘E-Fish Market App’ has been launched?

Answer – Assam
India’s first ‘E-Fish Market App’ has been launched on 05 October 2021 by Fisheries Minister ‘Parimal Suklabaidya’ of Sasam State

Q6-Recently Rail Vikas Nigam Limited has tied up with whom?

Answer – Tata Steel
Rail Vikas Nigam Limited ‘RVNL’ has entered into an agreement with Tata Steel Limited for implementation of various infrastructure projects

Q7-Who has won the ‘Gold Medal’ in the ISSF Junior World Championships?

Answer – Aishwarya Pratap Singh Tomar
Shooter ‘Aishwarya Pratap Singh Tomar’ has won the gold medal in the final of the men’s 50m rifle three position event at the ISSF Junior World Championships

Q8-Who has tested India’s first rural 5G network?

Answer – Airtel
Telecom operator Bharti Airtel and equipment maker Ericsson conducted India’s first rural 5G network trial on 05 October 2021 at a rural location

Q9-Who has announced the launch of ‘Probr’ to target an asteroid between Mars and Jupiter?

Answer – United Arab Emirates ‘UAE’
The United Arab Emirates ‘UAE’ has announced the launch of a ‘Probr’ to land on an asteroid between Mars and Jupiter on 05 October 2021.

Q10-Who has tied up with Karnataka government to set up solar module and cell manufacturing plants?

Answer – MV
MV has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with the State Government of Karnataka to set up a Solar Module and Cell Manufacturing Plant worth Rs 825 crore

Leave a Reply

Your email address will not be published.