Daily Current Affairs

08 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 08 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 08 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

08 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation?

Answer – 06 February 2022
Recently 06 February 2022 has been observed as International Day of Zero Tolerance for Female Genital Mutilation The theme for the year 2022 is ‘Accelerating Investment to End FGM’

Q2-Whose new book ‘Fearless Governance’ was released?

Answer – Kiran Bedi
Recently Kiran Bedi’s new book ‘Fearless Governance’ has been released Based on the ground realities of serving 5 years as the 24th Lieutenant Governor of Puducherry, Kiran Bedi has written her journey in this book

Which company has overtaken Intel as the world’s top semiconductor company in Q3-Year 2021?

Answer – Samsung
Recently, South Korea’s Samsung Electronics U.S has overtaken chipmaker Intel to become the world’s leading chipmaker in terms of revenue in 2021

Q4-Recently NPCI has tied up with which company?

Answer – TerraPay
International Payments Limited ‘NIPL’, the international payments arm of National Payments Corporation of India ‘NPCI’ has tied up with TerraPay, a global payments infrastructure company based in the Netherlands

Q5- With which bank Vedanta has tied up for a facility of Rs.8,000 crore?

Answer – Union Bank of India
Recently Vedanta has tied up with Union Bank of India for a facility of Rs 8,000 crore after several discussions with potential lenders

Q6-How much crore has been allocated by the government for the Startup India Seed Fund scheme?

Answer – Rs 283.5 crore
Recently in the budget of the year 2022-23, the government has allocated Rs 283.5 crore for the Startup India Seed Fund scheme and also the budget of Petroleum and Explosives Safety Organization ‘PESO’ has also been increased to Rs 66.16 crore.

Q7- With how much billion dollars LIC becomes 10th most valuable insurance brand globally?

Answer – $8.65 billion
Recently Life Insurance Corporation of India (LIC) has become the strongest and largest brand in the country with a valuation of about Rs 64,722 crore ‘US$ 8.656 billion’

Q8-Recently who has honored Drone Light Show startups?

Answer – Dr. Jitendra Singh
Recently, Union Minister of State Dr Jitendra Singh honored the Beating Retreat Drone Light Show startups funded by the Ministry of Science and Technology

Q9-Recently with whom has the Indian Army signed an agreement for the manufacture and supply of missiles?

Answer – Bharat Dynamics Limited
Recently the Indian Army has signed an agreement with Bharat Dynamics Limited ‘BDL’ for the manufacture and supply of Konquers-M, Anti-Tack Guided Missiles

Q10-Recently how many tire manufacturers have been fined by CCI?

Answer – 5
Recently Competition Commission of India ‘CCI’ has imposed a fine of more than Rs 1,788 crore on 5 tire manufacturers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *