Daily Current Affairs

08 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 08 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 08 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

08 August 2021 Current Affairs In English

Q1-How many Janaushadhi Kendras have been opened by the Prime Minister under the Bharatiya Janaushadhi Project?

Answer – 8,000
By 2nd August 2021 Prime Minister Narendra Modi has opened more than 8,000 Janaushadhi Kendras under Bharatiya Janaushadhi Project. The objective of this project is to open 10,500 Janaushadhi Kendras in India by the year 2025

Q2-Which country has continued its missile program in 2021 in violation of international sanctions?

Answer – North Korea
North Korea has continued to develop its nuclear and ballistic missile programs in the first half of 2021 in violation of international sanctions, according to a United Nations report.

Q3-ADB has given a loan of US$ 500 million to which country to buy the vaccine for COVID-19?

Answer – Pakistan
Asian Development Bank ADB has given a loan of US $ 500 million to the debt-ridden country Pakistan to buy the vaccine for Kovid-19

Q4- Which state government has got 60 beggars jobs?

Answer – Rajasthan
Rajasthan State Government has given job to 60 beggars under a scheme through ‘Vocational Training for Life with Dignity’

Q5- ‘PM-DAKSH Portal and Mobile App’ has been launched by?

Answer – Dr. Virendra Kumar
On 7 August 2021, Social Justice and Empowerment Minister Dr. Virendra Kumar has launched ‘PM-DAKSH Portal and Mobile App’, this scheme is being started from the year 2021

Q6-Which day is observed as ‘National Handloom Day’?

Answer – 7 August 2021
National Handloom Day is celebrated every year on 7th August and this day was started by the Government of India in the year 2015

Q7- Which state’s 9 women hockey team players were given 50-50 lakh rupees?

Answer – Haryana
Haryana State Government has decided to honor 9 women hockey team players of the state with a cash prize of Rs 50 lakh each, this has been announced by Chief Minister Manohar Lal Khattar

Q8-TRIFED has celebrated its 34th Foundation Day on which day?

Answer – 6 August 2021
Tribal Co-operative Marketing Development Federation of India TRIFED has celebrated its 34th Foundation Day on 6th August 2021 and TRIFED was established on 6th August 1987

Q9-Which state government has launched online services of 9 Energy Department?

Answer – Odisha
Odisha State Chief Minister Naveen Patnaik has launched 9 online services of Energy Department, these services will be available to the beneficiaries on edistrict.odisha.gov.in and eicelectricityodisha.nic.in

Q10-Which country started laying its first undersea fiber optic communication cable?

Answer – Russia
Russia has started laying its first undersea fiber optic communication cable through the Arctic to bring high-speed internet to its far hydrocarbon-rich north

Leave a Reply

Your email address will not be published.