Daily Current Affairs

07 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 07 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 07 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

07 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is celebrated as ‘Ganga River Dolphin Day’?

Answer – 05 October 2021
Every year 05 October is celebrated as ‘Ganga River Dolphin Day’ across India. The Ganges River Dolphin was formally adopted on this day in the National Aquatic Animal Year 2009

Q2-Who has been elected as the President of Weightlifting Federation of India?

Answer – Sahdev Yadav
On 04 October 2021 Veteran Sports Administrator ‘Sahdev Yadav’ has been inducted as the President of Weightlifting Federation of India for a term of 4 years

Q3-Which state government has announced 10 cotton ‘Winter Action Plan’?

Answer – Delhi
Delhi state government ‘Arvind Kejriwal’ has announced 10 cotton ‘Winter Action Plan’ to fight air pollution in the national capital

Q4-Which state government has increased the honorarium of MGNREGA workers?

Answer – Uttar Pradesh
From October 2021, the state government of Uttar Pradesh has announced to increase the honorarium of MGNREGA workers in the state.

Q5-Who has taken over as the new President of ‘PHDCCI’?

Answer – Pradeep Multani
Multani Pharmaceuticals President Pradeep Multani has taken over as the new President of industry body PHD Chamber of Commerce and Industry ‘PHDCCI’ on 04 October 2021

Q6-Who has launched a website for Republic Day 2022?

Answer – Ministry of Defense
Ministry of Defense has launched a website to showcase the Republic Day celebrations of 2022 whose URL is www.indianrdc.mod.gov.in This website was launched on 04 October 2021 in New Delhi by Dr. Ajay Kumar, Defense Secretary is

Q7-Who has been elected as the executive head of the Indian Steel Association?

Answer – Alok Sahai
On 01 October 2021 Alok Sahay has been elected as its new General Secretary and Executive Head by the Indian Steel Association ‘ISA’ Alok Sahai is the former Executive Director of Steel Authority of India Limited

Q8-Which day is celebrated as ‘World Teacher’s Day’?

Answer – 05 October 2021
Every year 05 October is celebrated as ‘World Teacher’s Day’. This day was first celebrated in the year 1994

Q9-40th India International Trade Fair will be held from when to?

Answer – 14 to 27 November 2021
The 40th edition of India Trade Promotion Organization’s India International Trade Fair ‘IITF’ will be held at Pragati Maidan, New Delhi from 14 to 27 November 2021

Q10-Who has inaugurated the ‘Sammelan-cum-Expo’ in Lucknow?

Answer – Narendra Modi
On 05 October 2021 the Prime Minister of India, Narendra Modi has inaugurated the ‘Azadi@75 – New Urban India: Transforming Urban Landscape’ ‘Conference-cum-Expo’ in Lucknow

Leave a Reply

Your email address will not be published.