Daily Current Affairs

07 May 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 07 May 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 07 May 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

07 May 2022 Current Affairs In English

Q1- Recently which IIT institute has tied up with India Meteorological Department?

Answer – IIT Bombay
Recently IIT Bombay has entered into an agreement with the India Meteorological Department (IMD) of the Ministry of Earth Sciences (MoES) to develop climate solutions for stakeholders at village, city and district level

Q2- Recently which day is celebrated as Coal Miners Day?

Answer – 4 May 2022
Recently, 4 May 2022 has been celebrated as Coal Miners Day. This day is celebrated with the aim of honoring the achievements and sacrifices made by the coal mine workers and was celebrated in the year 1575 by George of Carnock, Scotland. The first coal mine was started by Bruce and with this the coal mining business in India started in the year 1774

Q3- Recently who has won the seventh world snooker title?

Answer – Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan has won the World Snooker Championship title for the record seventh time in the final held in May 2022 after beating Judd Trump 18-13 recently.

Q4- Recently which player has been permanently suspended for using drugs?

Answer – Kamalpreet Kaur
Recently Athletics Integrity Unity has permanently suspended Indian discus thrower Kamalpreet Kaur for using banned steroids Kamalpreet achieved a national record of 65.06m in the year 2021

Q5- Recently who has been elected as the new secretary of MeitY?

Answer – Alkesh Kumar Sharma
Recently on 5th May 2022, Alkesh Kumar Sharma has been selected as the Secretary, Ministry of Electronics and Information Technology. Alkesh Kumar Sharma is a 1990 batch Indian Administrative Service officer from Kerala Cadre

Q6- Which state’s Miyan Ka Bada station has been renamed as Mahesh Nagar Halt?

Answer – Rajasthan
Recently, the name of Mian Ka Bada Railway Station has been changed to Mahesh Nagar Halt in May 2022 in Balotra area of ​​Barmer district of Rajasthan state

Q7- Recently which day is celebrated as World Portugal Language Day?

Answer – 5 May 2022
Recently 5th May 2022 has been celebrated as World Portugal Language Day On 5th May the Council of Ministers of the Community of Portuguese Speaking Countries (CPLP) originally started celebrating a day of Portuguese language and culture

Q8- Recently how many lakh tonnes of rice has been allocated by the government under PMGKAY?

Answer – 55 mt
Recently the government has announced to allocate additional 55 lakh tonnes of rice in place of wheat under the free ration scheme Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKAY)

Q9- Recently who attended the 2nd India Nordic Summit?

Answer – Narendra Modi
Recently on 4th May 2022 the Prime Minister of India, Narendra Modi participated in the 2nd India Nordic Summit. Prime Ministers of 5 countries have participated in this conference

Q10- Recently who has been chosen as Google’s new head of public policy?

Answer – Archana Gulati
Recently Archana Gulati has been announced as the new Head of Public Policy in India by Google of Alphabet Inc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *