Daily Current Affairs

07 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 07 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 07 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

07 August 2021 Current Affairs In English

Q1-In which state ‘Biomedical Waste Incinerator’ was inaugurated?

Answer – Bihar
A Decentralized Biomedical Waste Incinerator was inaugurated at Buxar Municipality on 4th August 2021 in the state of Bihar which is capable of handling 50 kg of biomedical waste

Q2- Who has been appointed as ambassador by Eurosport India?

Answer – John Abraham
Discovery’s sports channel Eurosport India has roped in actor John Abraham as the brand ambassador for its flagship motorsport asset MotoGp

Q3-Which state government has reduced the rate of RT-PCR test?

Answer – Delhi
Delhi State Government has reduced the rate of RT-PCR test to Rs 500 for detection of Kovid-19 in private hospitals and laboratories

Which has become the 5th country to sign the Q4-ISA agreement?

Answer – Germany
After the amendment, Germany has become the 5th country to sign the International Solar Alliance Framework Agreement to come into force on 8 January 2021

Q5- Which country’s army chief visited India on a two-day visit?

Answer – America
On 4 August 2021, US Army Chief of Staff General James C. McConville arrived in India on a two-day visit. He met Indian Army Chief General MM Naravane and discussed issues of mutual interest

Q6-Who has been elected as the chairman of the pharmaceutical company ‘Solara’?

Answer – Aditya Puri
Aditya Puri, former CEO of HDFC Bank has been elected as the chairman of the board of pharmaceutical company Solara Active Pharma Sciences. Along with the chairman, Aditya Puri will also head the nomination and remuneration committee of the board

Q7-Which state government has announced 7.5% reservation for students in courses?

Answer – Tamil Nadu
Tamil Nadu state government has announced 7.5% reservation for government school students for admission to engineering, agriculture, veterinary and fisheries courses from the coming academic year

Q8-Who was awarded the Professor CR Rao Centenary Gold Medal (CGM)?

Answer – Dr. Jagdish Bhagwati and Dr. C. Rangarajan
Dr. Jagdish Bhagwati and Dr. C. Rangarajan have been awarded the Professor CR Rao Centenary Gold Medal (CGM) by two Indian scholars by the Indian Econometric Society Trust (TIES)

Q9- Compliance Information Portal has been launched by?

Answer – CBIC
Central Board of Indirect Taxes and Customs CBIC has launched Indian Customs Compliance Information Portal CIP at www.cip.icegate.gov.in/

Q10- By the year 2031 the Indian nuclear power capacity is expected to reach to how many MW?

Answer – 22,480 MW
By the year 2031, the Indian nuclear power capacity is expected to increase to 22,480 MW from the current 6,780 MW, the share of nuclear power in the total electricity generation in the country is about 3.1 percent during the year 2020-21

Q11- On which day the UNSC meeting was organized?

Answer – 6 August 2021
UN Security Council meeting was held on 6 August 2021 under the chairmanship of India to discuss the deteriorating security situation in Afghanistan

Leave a Reply

Your email address will not be published.