Daily Current Affairs

07-08 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 07-08 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 07-08 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

07-08 September 2021 Current Affairs In English

Q1- In which state ‘Manda buffalo’ of Koraput has got national recognition?

Answer – Odisha
The ‘Manda buffalo’, found mainly in the Koraput region of Odisha, has been recognized as the 19th indigenous breed of buffalo of India

Q2-Which state government has decided to observe Periyar’s birth anniversary as ‘Social Justice Day’?

Answer – Tamil Nadu
Tamil Nadu state government has decided to observe the birth anniversary of reformist leader E V Ramasamy Periyar as ‘Social Justice Day’ every year on 17 September 2021

Q3-9 Who will inaugurate the ‘Emergency Landing Field’ at Barmer on September 9, 2021?

Answer – Rajnath Singh
Union Minister Rajnath Singh will inaugurate an emergency landing field on National Highway-925 in Gandhav Bhakasar section in Barmer, Rajasthan state on 9 September 2021.

Q4-Who has been selected by the Central Government as the MD of ‘Exim Bank’?

Answer – Harsh Bhupendra Bangari
Recently, the Central Government has selected Harsh Bhupendra Bangari as the Managing Director ‘MD’ of the Export-Import Bank of India ‘Exim Bank’ Harsh Bhupendra Bangari was recommended by the Banks Board Bureau ‘BBB’ as MD.

Q5-Which day is observed as ‘International Literacy Day’?

Answer – 8 September 2021
Every year 8 September is celebrated as ‘International Literacy Day’. This day was first celebrated in the year 1967. The purpose of celebrating it is to highlight the importance of literacy for individuals, communities and society

Q6-In which state government has inaugurated 5 food processing projects?

Answer – Assam, Gujarat and Karnataka
On 7th September 2021, the central government has inaugurated 5 food processing projects in the states of Assam, Gujarat and Karnataka. This project will benefit more than 7,600 farmers and provide employment

Q7-Who has been elected as the Chairman and Managing Director of KIOCL?

Answer – T. Saminathan
On 7th September 2021 the state-owned Kudremukh Iron Ore Company Limited ‘KIOCL’ has elected T. Saminathan as its Chairman and Managing Director ‘CMD’ in the company

Q8-Recently who was elected as the Speaker of the Assembly of ‘ASOSAI’?

Answer – ‘CAG’ G. C. Murmu
Recently on 7 September 2021, the Comptroller and Auditor General of India ‘CAG’ G. C. Murmu has been elected as the Speaker of the Assembly of ‘ASOSAI’ for a term of 3 years from the year 2024 to the year 2027

Q9-DTC has tied up with whom to set up Battery Swapping Station?

Answer – Convergence Energy Services Limited ‘CESL’
Delhi Transport Corporation ‘DTC’ has tied up with state-owned Convergence Energy Services Limited ‘CESL’ to set up charging and battery swapping stations at its 7 terminals and depots on 7th September 2021

Q10-Which country has test-fired a submarine-launched ballistic missile ‘Yonhap’?

Answer – South Korea
South Korea has test-fired a launch ballistic missile ‘SLBM’ from submarine Yonhap and submarine, becoming the first nuclear-weapon-free country to develop such a capability

Q11-Which state government has announced welfare board for journalists?

Answer – Tamil Nadu
On 7th September 2021 the Tamil Nadu State Government has announced a welfare board for journalists who lost their lives while working and increased the financial assistance to the families of press and media persons

Q12-Recently who has been appointed as the bowler coach of Puducherry?

Answer – Sean Tait
Recently, former Australia fast bowler Shaun Tait has been selected as the bowler coach of Puducherry cricket team Shaun Tait will join the team in the last week of September 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.