Daily Current Affairs

06 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 06 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 06 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

06 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is observed as ‘International Vulture Awareness Day’?

Answer – 4 September 2021
Every year the first Saturday of September is observed as ‘International Vulture Awareness Day’ and it has been observed on 4th September in the year 2021

Q2-Who has celebrated its 38th foundation day on 3rd September 2021?

Answer – C-DOT
Center for Development of Telematics ‘C-DOT’ has celebrated its 38th Foundation Day on 3rd September 2021

Q3-Recently RBI has imposed a fine of Rs 50 lakh on which bank?

Answer – Bombay Marketile Co-Operative Bank
Recently Bombay Market Co-Operative Bank, Mumbai has been fined Rs 25 lakh by Reserve Bank of India ‘RBI’ for lack of regulatory compliance

Q4-Which state government has approved 27% reservation for ‘OBC’?

Answer – Madhya Pradesh
Recently, the Madhya Pradesh State Government has approved 27 percent reservation for Other Backward Classes ‘OBC’. On 2 September 2021, the General Administration Department of the State Government ‘GAD’ issued an order in this regard

Q5-Foreign Minister ‘Dr. s. Jaishankar’ visited which country on 4th September 2021?

Answer – Denmark
On 4 September 2021, External Affairs Minister ‘Dr. s. Jaishankar’ was on a two-day visit to Denmark. He co-chaired the fourth visit of the India-Dennis Joint Commission meeting there, along with Danish Foreign Minister ‘Jeppe Kofod’

Q6- Which state government has launched ‘ILGMS’ portal?

Answer – Kerala
On 3rd September 2021, Kerala State Government has launched a portal called Integrated Local Self-Government Management System ‘ILGMS’ The main objective of this portal is to provide people access to the service of Panchayat Offices from home

Q7-Who has addressed the 6th Eastern Economic Forum 2021?

Answer – Narendra Modi
On 3 September 2021, Prime Minister Narendra Modi addressed the 6th Eastern Economic Forum held in Vladivostok via a video conferencing

Q8-Recently which social media platform has been fined $267 million?

Answer – WhatsApp
WhatsApp has been fined a record 255 million euros ‘$267 million’ by Irish data privacy regulator for privacy breach

Q9-How many solar parks were approved in India under the Solar Park Scheme?

Answer – 45 Solar Park
Under the Solar Park Scheme, India has approved 45 solar parks with a cumulative capacity of 37 GW India’s solar and wind generation has recorded a high of 43.1 GW on 27 July 2021

Q10-Which state government has started a special drive to make roads ‘pothole free’?

Answer – Uttar Pradesh
From 15 September 2021 to 15 November 2021, the Uttar Pradesh state government has decided to run a 30-day special campaign to make the roads ‘pothole free’ in the state

Leave a Reply

Your email address will not be published.