Daily Current Affairs

06 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 06 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 06 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

06 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Which day is being observed as ‘World Space Week’?

Answer – 04 to 10 October 2021
Every year from 04 to 10 October is celebrated as ‘World Space Week’ In the year 1999, the United Nations General Assembly announced the observance of this week

Q2-Which country has test-fired ‘Hypersonic Tsircon Missile’ for the first time?

Answer – Russia
On 04 October 2021, Russia has reported that it has successfully test-fired the Tsirkon ‘Zircon’ hypersonic cruise missile from a submarine for the first time

Who has been chosen by Q3-CoinDCX as its brand ambassador?

Answer – Amitabh Bachchan
Amitabh Bachchan has been roped in by crypto exchange ‘CoinDCX’ as its first brand ambassador. Now Amitabh Bachchan will focus on popularizing crypto as an asset class

Q4-Who has named the road after freedom fighter ‘Tirupur Kumaran’?

Answer – M.K. Stalin
On 04 October 2021, the Chief Minister of Tamil Nadu State ‘M. Of. Stalin named a road in Erode district after the late freedom fighter Tirupur Kumaran on his birth anniversary

Q5-Who inaugurated the ‘Iconic Week’?

Answer – Mansukh Mandaviya
The Ministry of Chemicals and Fertilizers will celebrate its Iconic Week from 04th to 10th October 2021, under the Amrit Mahotsav of Azadi and it has been inaugurated by ‘Mansukh Mandaviya’ who is the Union Minister of Chemicals and Fertilizers and Health and Family Welfare

Q6-Recently which Indian has announced his retirement from International Hockey?

Answer – SV Sunil
Veteran forward and striker SV Sunil of the Indian men’s field hockey team has announced his retirement from international hockey in October 2021

Q7-Which day is observed as ‘World Animal Day’?

Answer – 04 October 2021
Every year 04 October is celebrated as ‘World Animal Day’ for the first time this day was celebrated in the year 1925 by Sinologist Heinrich Zimmermann to address the plight of animals

Q8-Which day is celebrated as ‘World Habitat Day’?

Answer – 04 October 2021
Every year the first Monday of October is celebrated as ‘World Habitat Day’ in 2021 this day is celebrated on 04 October 2021

Q9- The Chief Minister of which state has inaugurated the new district ‘Vijaynagar’?

Answer – Karnataka
On 02 October 2021, Karnataka State Chief Minister Basavaraj Bommai has inaugurated the 31st district of the state ‘Vijayanagar’

Q10- Which state’s ‘Umangot’ river is the cleanest river in India?

Answer – Meghalaya
Umngot river in Meghalaya is the cleanest river in the country, this information has been given by the Ministry of Jal Shakti, this river is famous as ‘Dawaki’ river, this river is 100 km from Shillong in Meghalaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.