Daily Current Affairs

06 January 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 06 January 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 06 January 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

06 January 2022 Current Affairs In English

Q1-Who unveiled the statue of Dr. Ambedkar at Mahatma Gandhi University?

Answer – M. Venkaiah Naidu
Recently Vice President M. Venkaiah Naidu has unveiled the statue of Dr. Ambedkar as well as inaugurated Chandrashekhar Azad Hostel and Atal Bihari Vajpayee Bhawan in ‘Wardha’ in Mahatma Gandhi University

Q2-Who has been elected as the Director General of National Mission for Clean Ganga?

Answer – G. Ashok Kumar
Recently on 04 January 2022, as the new Director General of the National Mission for Clean Ganga of the Ministry of Jal Shakti, Additional Secretary, Ministry of Jal Shakti, G. Ashok Kumar has been selected

Q3-Who has assumed the post of Secretary in the Ministry of Jal Shakti?

Answer – Vini Mahajan
Recently, IAS officer Vini Mahajan has taken over as Secretary in the Ministry of Jal Shakti, Department of Drinking Water and Sanitation

Q4- Recently ‘Victor Sanev’ passed away, what was he famous for?

Answer – Olympic triple jump winner
Recently, on 03 January 2022, ‘Victor Sanev’, who was a three-time Olympic champion of triple jump, died in Sydney, Australia

Q5-Which company has become the first US company to reach $3 trillion market value?

Answer – Apple
Recently on 03 January 2022 Apple Inc has become the first US company to reach $3 trillion in market capitalization

Q6-Which day is observed as ‘World Braille Day’?

Answer – 04 January 2022
Every year 04 January is celebrated as ‘World Braille Day’, this day is celebrated in the memory of the inventor of Braille script, Louis Braille, who was born on 04 January 1809

Q7- Who has been chosen as the first woman ‘CMD’ of ONGC?

Answer – Alka Mittal
Recently on 03 January 2022, the energy major Oil and Natural Gas Corporation ‘ONGC’ has selected Alka Mittal as its first woman Chairman and Managing Director ‘CMD’

Q8-Who has inaugurated Yoga Academy in Hyderabad?

Answer – Sarbananda Sonowal
Recently, on 04 January 2022, the foundation stone of ‘Heartfulness International Yoga Academy’ has been laid by Union Minister of AYUSH Sarbananda Sonowal in Hyderabad

Q9-Who has inaugurated 13 projects in Imphal?

Answer – Narendra Modi
Recently on 04 January 2022, 13 projects worth about Rs 1,850 crore have been inaugurated by Prime Minister Narendra Modi in Manipur of Imphal

Q10- On which day Indian Navy’s Veteran Vice Admiral S.H. Sarma passed away?

Answer – 03 January 2022
Recently on 03 January 2022, the Indian Navy’s 1971 India and Pakistan war veteran Vice Admiral S.H. Sarma passed away at the age of 100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *