Daily Current Affairs

06 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 06 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 06 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

06 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Which company has become the fourth largest IT company in India?

Answer – HCL TECHNOLOGY LTD
HCL Technology Limited has overtaken Cognizant Technology Solution Corporation to become India’s 4th most valuable IT company on 5th August 2021

Q2-Which country has America approved for the sale of arms?

Answer – Taiwan
In view of the escalating tensions with China, the US has approved its first arms sale to Taiwan America has approved the sale of $ 750 million arms to Taiwan

Q3- Joint exercise ‘Indra 2021’ started between India and which country?

Answer – Russia
Indo-Russian joint training exercise INDRA 2021 began at Prudboy Range Volgograd, Russia on 4 August 2021 This exercise will enhance the inter-operability between the armies of India and Russia

Q4-Which country’s men’s hockey team has won bronze medal in Tokyo Olympics?

Answer – India
On 5 August 2021, the Indian men’s hockey team defeated Germany in the Tokyo Olympics to win the bronze medal. This medal is the fourth medal so far in the Tokyo Olympics in India

Q5-Government has signed a loan agreement of how many million dollars with the World Bank?

Answer – $250 million
The government has signed a loan agreement of $ 250 million with the World Bank and this money will be used to secure the existing dam infrastructure in India

Q6- How many cyber security incidents were witnessed in the first half of the year 2021?

Answer – 12,001
Around 12,001 cyber security incidents related to government organizations were observed in the first half of the year 2021 and a total of 54,314 incidents related to government organizations were registered in the year 2020

Q7-Who has been elected as the new Lokayukta of Maharashtra state?

Answer – Justice V.M. Kanade
Maharashtra State Governor B. s. Koshyari has approved the appointment of retired Bombay High Court Judge Justice VM Kanade as the new Lokayukta of the state of Maharashtra

Q8-Which space agency has announced to launch Bhutanese satellite in December 2021?

Answer – ISRO
Indian Space Research Organization ‘ISRO’ has announced to launch a Bhutanese satellite in December 2021 The satellite is being built by 4 Bhutanese engineers who are being trained by ISRO

Q9-Which has become the first state in India to launch Earthquake Alert App?

Answer – Uttarakhand
Uttarakhand has become the first state to launch an earthquake alert app named as ‘Uttarakhand Earthquake Alert’ and this app is developed by IIT Roorkee

Q10- Recently ‘Padma Sachdev’ passed away, what was she famous for?

Answer – writer
Famous writer Padma Sachdev passed away on 4th August 2021 Padma Sachdev was also honored with Padma Shri award and was the first modern woman poetess of Dogri language

Q11- Stone inscription found in Yellalur temple of which state?

Answer – Karnataka
A stone inscription dating back to 1509 AD during the rule of the Vijayanagara emperor Krishnadevaraya has been found in the Yellalur Sri Mahtobhara Vishweshwara temple in Udupi district of Karnataka state

Q12-Who has resigned as the chairman of Vodafone Idea Limited ‘Vi’?

Answer – Kumar Mangalam Birla
Billionaire Kumar Mangalam Birla has resigned as the Chairman of Vodafone Idea Limited ‘Vi’ on 4 August 2021 and now ‘Himanshu Kapania’ will be elected as the new Chairman of Vodafone Idea Limited ‘Vi’

Leave a Reply

Your email address will not be published.