Daily Current Affairs

05 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 05 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 05 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

05 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has taken over as the MD of Life Insurance Corporation of India (LIC)?

Answer – Mini iPay
Mini Ipay takes over as Managing Director of Life Insurance Corporation of India LIC on 2nd August 2021 Prior to this she was Executive Director in Legal Department in LIC of India

Q2-Who sent the first consignment of maize to Bangladesh?

Answer – Atul Bora
On 3 August 2021, Assam State Agriculture Minister Atul Bora has sent the first consignment of 50 metric tons of maize to Bangladesh. In the state of Assam, maize production has increased by 47% in the last 5 years

Q3-Which state has announced the flood relief package?

Answer – Maharashtra
Maharashtra Cabinet has announced a relief package of Rs 11,500 crore for the districts affected by natural calamities like floods and landslides

Q4-India’s urea import increased by what percent in the year 2020-21?

Answer – 8 percent
India’s urea imports increased by 8 percent to 98.28 lakh tonnes and NPK fertilizer imports increased from 7.46 lakh tonnes to 13.90 lakh tonnes during the year 2020-21

Q5-Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited IFFCO has tied up with which IIT institute?

Answer – IIT Delhi
Indian Farmers Fertilizer Cooperative Limited IFFCO’s Nano Biotechnology Research Center NBRC has entered into an agreement with IIT Delhi

Q6-Which state government has started ‘Vatsalya Yojana’ for orphan children?

Answer – Uttarakhand
Uttarakhand Chief Minister ‘Pushkar Singh Dhami’ has started ‘Vatsalya Yojana’ for the orphan children affected by the death of the guardian due to Kovid-19 or any other diseases, under this scheme all the beneficiary children will be given Rs.

Q7-Which state government has started ‘Mukhyamantri Bal Seva Yojana’ for orphan children?

Answer – Uttar Pradesh
The Uttar Pradesh cabinet has started ‘Mukhyamantri Bal Seva Yojana’ for the orphan children below the age of 18 years affected by the death of the guardian due to Kovid-19 or any other diseases, under this scheme all the beneficiary children will get Rs. will be given

Q8-Who has launched the website ‘indianidc2021.mod.gov.in’?

Answer – Ajay Kumar
Defense Minister Ajay Kumar has launched the website ‘indianidc2021.mod.gov.in’ on the occasion of 75th Independence Day so that Indians from all over the world can participate in the National Festival 2021

Q9-Who has written the theme song ‘Kar De Kamal Tu’ for Tokyo Paralympics?

Answer – Sanjeev Singh
The theme song for Tokyo Paralympics in New Delhi ‘Kar De Kamal Tu’ has been launched by Sports Minister Anurag Thakur and the song is written and sung by Divyang cricketer Sanjeev Singh

Q10-Which state government has given P.V. Has announced an incentive of 30 lakh rupees to Sindhu?

Answer – Andhra Pradesh
Badminton superstar player P.V. Andhra Pradesh state government has announced a cash incentive of Rs 30 lakh to Sindhu

Leave a Reply

Your email address will not be published.