Daily Current Affairs

04 September 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 04 September 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 04 September 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

04 September 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently ‘Siddharth Shukla’ passed away, was he a famous?

Answer – Actor
Actor and Bigg Boss 13 winner Siddharth Shukla passed away recently in September 2021 Sidharth Shukla started his career as a model and played the lead role in the television show ‘Babul Ka Aangan Chhote Na’.

Q2-Wipro has appointed who as the country head and MD?

Answer – Mohammad Arif
Wipro has announced the appointment of Mohd Arif as the Country Head and Managing Director ‘MD’ for the Middle East Mohd Arif has over two decades of experience with various companies in the Middle East

Q3-Recently RBI has imposed a fine of Rs.25 lakh on which bank?

Answer – Axis Bank
The Reserve Bank of India ‘RBI’ has imposed a monetary penalty of Rs 25 lakh on Axis Bank Limited for violating the rules

Q4-French bank BNP Paribas has decided to appoint whom as the new CEO of India?

Answer – Sanjay Singh
French bank ‘BNP’ Paribas has decided to appoint Sanjay Singh as the new CEO of India, before this post was held by Aymar de Lidekerke Beaufort, who has now been nominated to become the head of the territory of India. p>

Q5-Which day is celebrated as ’61st Foundation Day of NCERT’?

Answer – 1 September 2021
Education Minister Dharmendra Pradhan has addressed the 61st Foundation Day of National Council of Educational Research and Training ‘NCERT’ on 1st September 2021. NCERT was established in the year 1961

Q6-Which day is celebrated as ‘World Coconut Day’?

Answer – 2 September 2021
Every year 2 September is celebrated as ‘World Coconut Day’ On 2 September 2009 the Asia Pacific Coconut Community ‘APCC’ celebrated the first World Coconut Day

Q7-ITPO Chairman and Managing Director L.C. For how many days was Goyal granted an extension?

Answer – till 1st September 2022
Till 1st September 2022, the Chairman and Managing Director of India Trade Promotion Organization ‘ITPO’, L.C. Goyal has been given extension on this post. Goyal’s fifth expansion is

Q8-Recently the Union Health Ministry has partnered with?

Answer – Google
The Union Health Ministry has entered into a partnership with Google to increase people’s access to the Kovid-19 vaccine

Q9-Which state government has decided to set up a medical college under ‘PPP’?

Answer – Maharashtra
Maharashtra State Government has decided to set up new Medical Colleges and Super-specialty Hospitals across the State under Public-Private Partnership ‘PPP’ on 1st September 2021

Q10-Who has inaugurated the Nutri Garden in All India Institute of Ayurveda ‘AIIA’?

Answer – Smriti Zubin Irani
Union Minister for Women and Child Development Smriti Zubin Irani has inaugurated Nutri Garden at All India Institute of Ayurveda ‘AIIA’ on 1st September 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published.