Daily Current Affairs

04 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 04 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 04 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

04 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been selected as the Director of DRDL?

Answer – G.A. Srinivasa Murthy
Recently as the Director of DRDO’s Defense Research and Development Laboratory ‘DRDL’ in Hyderabad, G.A. Srinivasa Murthy has been selected

Q2-Which day is observed as ‘World Inter-Religious Harmony Week’?

Answer – 01-07 February 2022
Recently observed as ‘World Interreligious Harmony Week’ from 01 to 07 February 2022. This week is an annual event designated by the United Nations General Assembly in 2010

Q3-In which state India’s first ‘Geological Park’ will be set up?

Answer – Madhya Pradesh
Geological Survey of India ‘GSI’ has given approval for establishment of India’s first Geological Park at Lamheta village on the banks of river Narmada in Jabalpur district of Madhya Pradesh state

Q4- On which day the 2nd Virtual Maritime Security Dialogue was held between India and the European Union?

Answer – 01 February 2022
Recently the 2nd Virtual Maritime Security Dialogue was held in virtual format between India and the European Union on 01 February 2022

Q5-Recently who has been elected as the Vice Chief of the Army Staff?

Answer – Lt Gen Manoj Pandey
Recently, General Manoj Pandey has been elected as the Vice Chief of the Army Staff, Manoj Pandey has appointed Lieutenant General C.P. Mohanty who retired on 31 January 2022

Q6-Which day is observed as ‘World Wetlands Day’?

Answer – 02 February 2022
Recently 02 February 2022 has been observed as ‘World Wetlands Day’ This day is celebrated to raise global awareness about the important role of wetlands for people and the planet

Q7-Which day is celebrated as ‘Chinese New Year’?

Answer – 01 February 2022
Recently in the year 2022, 01 February has been celebrated as Chinese New Year or Lunar New Year. This festival will last for 16 days and the festivities will end with Lantern Festival

Q8-Recently how many crore rupees has been allocated by Finance Minister Nirmala Sitharaman for the Department of Space?

Answer – Rs 13,700 crore
Recently, Finance Minister Nirmala Sitharaman has allocated Rs 13,700 crore for the Department of Space in the Union Budget.

Q9-Who has been chosen as the in-charge of the Northern Command of the Army?

Answer – Lt Gen Upendra Dwivedi
Recently, Lieutenant General Upendra Dwivedi has taken over as the General Officer Commanding-in-Chief of the Army’s Udhampur-based Northern Command

Q10-Recently who has unveiled its election mascot Shera?

Answer – Chief Electoral Officer of Punjab
Recently in January 2022 the office of the Chief Electoral Officer of Punjab has unveiled its election mascot Shera depicting a lion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *