Daily Current Affairs

04 August 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 04 August 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 04 August 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

04 August 2021 Current Affairs In English

Q1-Paras Khadka, the former captain of the cricket team of which country has announced his retirement?

Answer – Nepal
Former Nepal captain ‘Paras Khadka’ has announced his retirement from international cricket Paras Khadka took over as the captain of the national team in the year 2009

Q2-Who has been appointed as the new President of Iran?

Answer – Ibrahim Raisi
Ibrahim Raisi has been appointed as the new President of the country of Iran on 3 August 2021, before this the President of Iran was ‘Hasan Rouhani’ who ruled for 8 years

Q3-GST collection reached to how many lakh crore rupees in July 2021?

Answer – 1.16 lakh crore
The Gross Revenue of GST reached Rs 1,16,393 crore in July 2021 which is 33 percent higher than the period of July of the year 2020

Q4-Which city has become the first city in India to achieve 100% vaccination?

Answer – Bhubaneswar
Bhubaneswar city in the state of Odisha becomes the first city in India to achieve 100% vaccination against COVID-19 Bhubaneswar is the capital of the state of Odisha

Q5-Which country’s women’s hockey team has created history by qualifying for the semi-finals of the Tokyo Olympics?

Answer – India
On 2 August 2021, the Indian women’s hockey team created history by qualifying for the semi-finals of the Tokyo Olympics for the first time

Q6-Government has allocated how many crore rupees under FAME scheme?

Answer – Rs 756 crore
By June 2021, the government has allocated more than Rs 756 crore under the FAME scheme.

Q7-Recently ‘Rashid Irani’ passed away, was he a famous?

Answer – Film Critics
The country’s famous 74-year-old film critic ‘Rashid Irani’ passed away on 30 July 2021 Rashid Irani has been a film critic for more than four decades

Q8- Recently ‘Kalyani Menon’ passed away, what was she famous for?

Answer – Singer
Popular singer ‘Kalyani Menon’ passed away on 2 August 2021 due to age related disease Kalyani Menon was born in Kerala and has sung more than 100 songs in Malayalam and Tamil films

Q9-Who has been recognized as the new High Commissioner of India to Nauru?

Answer – Manpreet Vohra
Manpreet Vohra with residence in Canberra has been recognized as the new High Commissioner of India to Nauru and is currently the High Commissioner of India to Australia

Q10- Which university’s team of researchers has discovered a new species of frog?

Answer – University of Delhi
A team of researchers from Delhi University has discovered a new species of frog ‘Minervarya Pantali’ and named it after former DU Vice Chancellor and Plant Geneticist ‘Deepak Pental’

Q11-Which country has invited Prime Minister Narendra Modi to the conference?

Answer – Saudi Arabia
Prime Minister Narendra Modi has been invited to the Middle East Green Initiative Summit to be held in Saudi Arabia in October 2021

Q12-Who has become the Prime Minister of Armenia again?

Answer – Nikol Pashinyan
Nikol Pashinyan has been re-elected as the Prime Minister of Armenia by President Armen Sarkeesian

Leave a Reply

Your email address will not be published.