Daily Current Affairs

03 October 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 03 October 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 03 October 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

03 October 2021 Current Affairs In English

Q1-Who has become the first female prime minister of Tunisia?

Answer – Najla Bowden Romandance
Geologist Najla Bouden Romdhan has been appointed by the President of Tunisia as the first female Prime Minister of the country of Tunisia

Q2-Who has bought 13.2 percent stake in NARCL?

Answer – Indian Bank
Indian Bank ‘INDIAN BANK’ has bought 13.2 percent stake in proposed bank National Asset Reconstruction Company Limited ‘NARCL’

Q3-Who has unveiled the statue of freedom fighter ‘Veer Chandra Singh Garhwali’?

Answer – Rajnath Singh
The statue of freedom fighter and hero of Peshawar rebellion ‘Veer Chandra Singh Garhwali’ is unveiled by Defense Minister of India Rajnath Singh on 01 October 2021

Q4-Which day is being observed as ‘Wildlife Week 2021’?

Answer – 02 to 08 October 2021
Every year from 02 to 08 October, ‘Wildlife Week 2021’ is celebrated all over India, the main objective of celebrating this day is to protect and preserve the flora and fauna in India. The first week of this day was celebrated in the year 1957. was

Q5-Who has been sworn in as the interim President of Guinea?

Answer – Colonel Mamadi Doubouya
Colonel Mamadi Doubouya is sworn in as interim President of Guinea and Colonel Mamadi Doubouya has been sworn in as President by Apfa Konde

Q6-Recently who has been elected as the new Sports Secretary?

Answer – Sujata Chaturvedi
Sujata Chaturvedi has taken over as the new Sports Secretary from outgoing Ravi Mittal on 01 October 2021. Sujata Chaturvedi is a 1989 batch IAS officer of Bihar cadre

Q7-Who has won the first Andhra Pradesh Amateur Golf Tournament?

Answer – Saurabh Bhattacharya
Saurabh Bhattacharya of Delhi Golf Club named as the winner of Andhra Pradesh Amateur Golf Championship

Q8-Who will launch the ‘Namami Gange Programme’?

Answer – Chacha Chaudhary
Chacha Chaudhary will launch ‘Namami Gange Programme’, this decision has been taken in the 37th Executive Committee meeting of National Mission for Clean Ganga ‘NMCG’ under the chairmanship of Rajiv Ranjan Mishra, Director General ‘NMCG’

Q9-Who has taken over as the Additional Director General of Military Nursing Service ‘MNS’?

Answer – Major General Smita Devrani
Major General Smita Devrani assumed office as Additional Director General of Military Nursing Service ‘MNS’ on 01 October 2021 This day is celebrated on the occasion of 96th ‘MNS Corps Day’

Q10-Who has won the bid to acquire Air India?

Answer – Tata Sons
Tata Sons wins final bid to acquire National Air India Tata Sons has won the highest bid to acquire the airline

Leave a Reply

Your email address will not be published.