Daily Current Affairs

03 November 2021 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 03 November 2021 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 03 November 2021 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

03 November 2021 Current Affairs In English

Q1-Recently who has been elected as the ECO of Barclays?

Answer – CS Venkatakrishnan
Recently CS Venkatakrishnan has been elected as the ECO of Barclays, CS Venkatakrishnan will replace ‘Jess Staley’ Venkatakrishnan joined Barclays in the year 2016

Q2- Which bank has been appointed by RBI as agency bank?

Answer – Bandhan Bank
Private lender Bandhan Bank has been authorized by Reserve Bank of India ‘RBI’ as its agency bank to conduct government business

Q3-Who has launched Dairy Sahakar Yojana in Gujarat?

Answer – Amit Shah
Union Home Minister Amit Shah has launched Dairy Sahakar Yojana with the aim of doubling the income of farmers and making a self-reliant India on 01 November 2021 in Anand, Gujarat state

Q4-Recently who has been elected as the chairman of National Company Law Tribunal ‘NCLT’?

Answer – Justice Ramalingan Reformer
Recently retired Justice Ramalingan Sudhakar has been elected as the Chairman of National Company Law Tribunal ‘NCLT’ for a period of five years

Q5-The World Bank and which country have signed an agreement for the health system of Meghalaya?

Answer – India
In October 2021 the World Bank and the Government of India and the Government of Meghalaya have signed a $40 million health project for the health system of Meghalaya, this agreement will improve the quality of health services

Q6- On which day Madhya Pradesh, Karnataka and Haryana celebrate their foundation day?

Answer – 01 November 2021
Madhya Pradesh, Karnataka and Haryana have celebrated their foundation day on 01 November 2021, Madhya Pradesh was formed in the year 1956, Karnataka state was formed in the year 1956 on 01 November and Haryana was formed in the year 1966

Q7- On which day Kerala and Chhattisgarh celebrate their foundation day?

Answer – 01 November 2021
Kerala and Chhattisgarh have celebrated their foundation day on 01 November 2021. Kerala state was formed in the year 1956 on 01 November and Chhattisgarh was declared an independent state by the government in the year 2000

Q8-Who has been elected as the Director General of FICCI?

Answer – Arun Chawla
Recently Arun Chawla has been selected by FICCI as its new Director General Arun Chawla is going to take charge with immediate effect and Arun Chawla joined FICCI in the year 2011

Q9-Which day is observed as ‘World Vegan Day’?

Answer – 01 November 2021
Every year 01 November is celebrated as ‘World Vegan Day’, in the year 2021, 77 years of World Vegan Day, it is a day to celebrate the custom of adopting vegetarianism

Q10- On which day the death anniversary of former Prime Minister Indira Gandhi was celebrated?

Answer – 31 October 2021
Recently, 31 October 2021 has been celebrated as the death anniversary of Indira Gandhi, the former female Prime Minister of India.

Leave a Reply

Your email address will not be published.