Daily Current Affairs

03 February 2022 Current Affairs In English – Top Question Answer

Top 03 February 2022 Current Affairs In English For All Competitive Exams. You Will Read The Top Question And Answer Related To 03 February 2022 Current Affairs In This Post. This Can Be Asked In Any Competitive Exams, Must Read Once.

03 February 2022 Current Affairs In English

Q1-Recently who has won the ‘World Games Athlete of the Year 2021’ award?

Answer – P.R. Sreejesh
Recently, India’s experienced hockey goalkeeper P.R. Sreejesh has won the prestigious World Games ‘World Games Athlete of the Year 2021’ award for his 2021 performance. Sreejesh has become the second Indian to receive this honor

Q2-Which day is observed as ‘World Aspergillosis Day’?

Answer – 01 February 2022
Recently, 01 February 2022 has been celebrated as the 5th ‘World Aspergillosis Day’ The main objective of celebrating this day is to raise awareness about the fungal infection Aspergillosis

from which day home delivery of medicines started under Q3-SeHAT?

Answer – 01 February 2022
Recently home delivery of medicines has started from 01 February 2022 under Services-e-Health Assistance and Teleconsultation ‘SeHAT’

Q4- On which day UNSC issues were discussed between India and Russia?

Answer – 31 January 2022
Recently on 31 January 2022, bilateral consultations were held between India and Russia on UN Security Council related issues in New Delhi

Q5-Who has been re-elected as the Prime Minister of Portugal?

Answer – H. E. Antonio Costa
Recently, on 30 January 2022, the Prime Minister of Portugal, H. E. Antonio Costa has been re-elected as the Prime Minister. His Socialist Party won 117 seats and he is serving as the 119 Prime Minister of Portugal

Q6-Which day is celebrated as ’46th Raising Day of Indian Coast Guard’?

Answer – 01 February 2022
01 February 2022 is celebrated as the 46th Raising Day of the Indian Coast Guard. It is the world’s fourth largest Coast Guard. It was inaugurated on 19 August 1978 by the then Prime Minister Morarji Desai with just seven surface platforms

Q7- On which day Kargil War hero Lt Gen Joshi retired as the Chief of Northern Command?

Answer – 31 January 2022
Recently on 31 January 2022, Kargil war hero Lt Gen Joshi has retired as the Chief of Northern Command. He has served in various strategic positions in the Indian Army during his career spanning 40 years

Q8-Recently who established the National Land Monetization Corporation?

Answer – Government of India
Recently Government of India has established National Land Monetization Corporation with initial authorized share capital of five thousand crores and subscribed share capital of 150 crores

Q9-Recently PNB Bank has launched ‘Co-branded Credit Card’ in partnership with?

Answer – Patanjali
Recently Punjab National Bank ‘PNB’ in partnership with Patanjali Ayurved Limited ‘PAL’ has launched ‘Co-branded Credit Card’ with National Payments Corporation of India ‘NPCI’

Q10-Who has overtaken Delhi as the start-up capital of India?

Answer – Bengaluru
Recently Delhi has overtaken Bengaluru as the start-up capital of India India has also overtaken UK in the number of unicorns, now 44 companies have become unicorns in 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *